Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τι εστίν αλήθεια;Αλήθεια = στερητικό "α" + λήθη....Αλήθεια λοιπόν σημαίνει η Άρση της λήθης, η αποκατάσταση της μνήμης, η "ανάμνηση". Οπότε γνωρίζωΤι εστίν αλήθεια; Αυτός είναι ο πιο σωστός λόγος που είπε ο Χριστός। Και δημιουργήθηκε το οξύμωρο φαινόμενο, ο Χριστιανισμόςνα βασίζεται στο δόγμα της Αλήθειας του Χριστού, δηλαδή του ανθρώπου που διακήρυξε ότι Αλήθεια δεν υπάρχει।
Επειδή συμφωνώ με το Χριστό, ότι Αλήθεια δεν υπάρχει..... Όλες οι θρησκείες, όλα τα φιλοσοφικά και κοινωνικά συστήματα διεκδικούν το μονοπώλιο της Αλήθειας, το καθένα για λογαριασμό του। Εσύ, ο Μαρξιστής απορείς πως εγώ ο έξυπνος, δεν κατανοώ την Αλήθεια σου। Την ίδια ακριβώς απορία θα σου εξέφραζε ο ορθόδοξος χριστιανός, ο καθολικός χριστιανός, ο διαμαρτυρόμενος χριστιανός, ο βαπτιστής χριστιανός,ο ευαγγελιστής χριστιανός,ο πουριτανός χριστιανός, ο κουάκερος χριστιανός,ο μορμόνος χριστιανός,ο παλαιοημερολογίτης χριστιανός,ο σουνίτης μωαμεθανός, ο βραχμανιστής, ο κομφουκιστής, ο πλατωνικός,ο επικούρειος,ο στωικός,ο καντιανός ο δημοκρατικός, ο αρχιομαρξιστής, ο φασιστής κι άλλοι πολλοί ών ούκ έστι αριθμός। Αμέτρητες οι Αλήθειεςπου, από αρχαιοτάτων χρόνων ως σήμερα, διατείνονται ότι μπορούν να θεραπεύσουν την κοινωνική αδικία και να εξασφαλίσουν την ομαδική ευτυχία। Εγώ όμως μία μόνον Αλήθεια διαπίστωσα:ότι τα δεινά αυτά ζουν βασιλεύουν και τον κόσμο διαφεντεύουν!
Κι άλλοι θα μπορούσαν να μου αποκριθούν ότι η Αλήθεια του καθενός θα.....Το επαγωγικό συμπέρασμα δεν μπορεί να με πείσει, αλλά μόνον το πείραμα και το πείραμα πάντοτε απότυχε। Όλες αυτές οι θεωρίες είναι αντίθετες στην ανθρώπινη φύση। Μόνον η βιολογική εξέλιξη, διαμορφώνοντας κοινωνία απαρτιζόμενη από τελειότερους ηθικά ανθρώπους, ίσως μπορέσει ν'αντιμετωπίσει πραχτικά το πρόβλημα। Προς το παρόν, μόνο ένα πραχτικό φάρμακο υπάρχει: η συγκεκριμένη αγάπη προς τον άνθρωπο κι όχι η αφηρημένη। Να βοηθήσεις τον δικό σου, τον φίλο σου, τον συνάδελφό σου, τον γείτονά σου, τον οποιονδήποτε συναντήσεις στον δρόμο της ζωής σου। Τ' άλλα είναι μάταια....
Μ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ το 10

Ν ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ


ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΦΑΔΕΣ

ΘΕΛΕΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΄ΝΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΝ

Είμαι λεύτερος, έχεις δίκιο, λεύτερος πάει να πεί, τιμή για ντροπή, όλη δική μου.Πάει να πεί , είμαι άνθρωπος.

Μιλάει ο Θεός:

Όποιος με ζητάει με βρίσκει

Όποιος με βρίσκει με γνωρίζει

Όποιος με γνωρίζει με αγαπάει

Όποιος με αγαπάει τον αγαπώ

Όποιον αγαπώ τον σκοτώνω

Sidna ALI Μουσουλμάνος

ΜΗ φοβάστε Αδέρφια

Οι ρίζες μας δεν είναι μονάχα εδώ κάτω στη γής,

Πιάνουν και τον ουρανό και θρέφουνται και γι’αυτό η ράτσα μας είναι αθάνατη.

Όρτσα το λοιπόν, παιδιά, κουράγιο.

Δε σού πέφτει εσένα λόγος, του φώναξε

Είσαι άγγελος δεν μπορείς εσύ να πονέσεις, δεν είσαι λεύτερος να αμαρτήσεις, είσαι φυλακισμένος ,στους αιώνες των αιώνων ,στον Παράδεισο ,μά εγώ ‘μια άνθρωπος ,Ένα πράγμα ζεστό πού πονάει, κριματίζεται και πεθαίνει, θέλω εγώ μπαίνω, θέλω δεν μπαίνω στην παράδεισο΄και μη μού κουνάς τις φτερούγες, μην ξεθηκαρώνεις το σπαθί σου , άνθρωπος μιλάει με τον Θεό, λόγος δεν σου πέφτει.