Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ


Η ΕΟΚ δεν εγγυάται τα σύνορα καμίας χώρας-μέλους। Το ΝΑΤΟ δεν εμποδίζει σύρραξη δύο μελών του। Η οικονομία μας στην ευθεία της χρεωκοπίας, υπουργός των οικονομικών μας είναι το ΔΝΤ Από το 1821 δεν γνωρίζουμε ποιοί είναι οι φίλοι μας
Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο, δηλαδή ποιά τάξη θα ζητήσει συμβολικά να κηρυχτεί η χώρα μας σε κατάσταση κινδύνου ενώπιον θεών και ανθρώπων όπως έγινε το 1821 από την τότε νεαρή αστική τάξη। Είναι γνωστό ότι η άρχουσα τάξη συμμαχεί।Κάθε σκεπτικισμός είναι δικαιολογημένος। Η στρατικοποίηση της οικονομίας μας έγινε। Θα συνεχιστεί με τα έξοδα του πολέμου και θα τελειώσει με πολεμικές αποζημιώσεις στην νικήτρια.....σύμμαχο.

Αρχίζοντας από την πραγματικότητα πλησιάζεις την αιτία...


Η Ελλάδα είναι μία χώρα που οι σύμμαχοί της απειλούν τα σύνορα। Οι συχνές προκλήσειςτης Τουρκίας και το προηγούμενο της Κύπρου αναγκάζουν την πατρίδα μας να εξοπλίζεται αμυντικά; ή είναι μόνο προσχήματα να αγοράζουμε όπλα;
Ότι και να συμβαίνει η στρατικοποίηση της οικονομίας μας έγινε πραγματικότητα। Άρχισε με τα έξοδα για την Κύπρο και βρίσκεται στο στάδιο, υπέρμετρες αγορές όπλων। Σε τέτοιου είδους οικονομία και στην φάση που βρίσκεται, θεραπεία δεν υπάρχει।
Μία μορφή παραποίησης της πραγματικότητας είναι ότι η αποβιομηχάνιση της οικονομίας μας οφείλεται στο υψηλό εργατικό κόστος και στα πενιχρά κέρδη των επιχειρήσεων। Μία δεύτερη μορφή παραποίησης είναι ότι η ανόρθωση της οικονομίας είναι στο χέρι του καταναλωτήμε την έννοια να μην καταναλώνει πλέον τόσα αγαθά όσα το 2009 αλλά τα μισά।
Η απτή πραγματικότητα, η αλήθεια όμως βρίσκεται στο ότι αγοράζουμε και αγοράζουμε όπλα από όσα αντέχει το παραγωγικό μας δυναμικό και ότι δανειζόμαστε με υπέρογκα επιτόκια να πληρώνουμε όπλα -Ανδρέας Ανδρεάδης:Η χώρα που δανείζεται για να αγοράζει όπλα δίνει γην και ύδωρ।
Σκληρή πραγματικότητα σε λίγο θα είναι το ενέχυρο του τόσου εξοπλισμού που αγοράζουμε και εγγύηση της αποπληρωμής του δεν μπορεί να είναι η νεκρανάσταση της οικονομίας μας, αλλά πρώτα κάποιες πολυετείς λιτότητες του πληθυσμού, δηλαδή , τα εκατομμύρια της τρίτης κατηγορίας πολιτών και αργότερα τα πετρέλαιά μας। Τότε θα φανεί ποία είναι η αιτία για όσα συμβαίνουν και ιδίως για όσα ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ και στις τρεις ακτές του Αιγαίου।
Απαίσια πραγματικότητα είναι ότι ελάχιστοι από τους ....αποφασίζοντες παντογνώστες του πληθυσμού γνωρίζουν ότι τα ανταλλακτικά του τόσο υπερεξοπλισμού μας βρίσκονται στη Σμύρνη και τα όπλα κάτω από την επιτήρηση Ακτίου, του έκτου στόλου। Η πολιτική ( το εφικτό), επιμένει ότι αυτό γίνεται....συμμαχικά για να εκμηδενιστεί η υποψία κάθε κακόβουλου ότι η ελληνοτουρκική ρήξη μπορεί να αρχίσει....τυχαία।
Ακολουθούμε το δόγμα σφάξε με αγά μου να αγιάσω.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο.........Λέγεται ότι, όταν ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, αποφάσισε να τους

δώσει δύο αρετές, ώστε να περάσουν καλά.

Έτσι έκανε:

- τους Ελβετούς μεθοδικούς και να σέβονται τους νόμους·

- τους Εγγλέζους επίμονους και μελετηρούς·

- τους Γιπωνέζους εργατικούς και υπομονετικούς·

- τους Γάλλους καλλιεργημένους και εκλεπτυσμένους·

- τους Ισπανούς εύθυμους και φιλόξενους.

Όταν έφτασε και στους Έλληνες, στράφηκε στον άγγελο που κρατούσε

σημειώσεις και του είπε:

«Οι Έλληνες θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και ΠΑΣΟΚ».

Μόλις τέλειωσε τη δημιουργία, ο άγγελος Του είπε:

«Κύριε, σε όλους τους λαούς δώσατε δύο αρετές και στους Έλληνες τρεις. Έτσι θα

υπερισχύσουν όλων των άλλων».

«Να πάρει! Έχεις δίκιο! Μόνο που δεν μπορώ να τις αφαιρέσω! Ας έχουν

οι Έλληνες τρεις αρετές».

«Όμως, κάθε Έλληνας δεν θα μπορεί να έχει πάνω από δύο συγχρόνως».

Έτσι

  • Ο Έλληνας που είναι ΠΑΣΟΚ και τίμιος δεν μπορεί να είναι έξυπνος.
  • Εκείνος που είναι έξυπνος και ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι τίμιος.
  • Κι εκείνος που είναι έξυπνος και τίμιος δεν μπορεί να είναι ΠΑΣΟΚ.