Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Το χθες και το σήμερα είναι ακριβώς το ίδιο.

Ο Howe γνώρισε τον Κουντουριώτη και τον περιγράφει: Η γνώμη μου είναι ότι επηρεάζει τα ελληνικά πράγματα όσο και εγώ। Είναι θλιβερό, ο ανώτατος Άρχων της χώρας να μην είναι κατάλληλος ούτε για χωροφύλακας και σε μία εποχή που χρειάζεται τόσο τάλαντο, τόση σταθερότητα και πολιτική ικανότητα, να έχουν οι Έλληνες πρόεδρο έναν άνθρωπο που άγεται και φέρεται από το περιβάλλον του। Ξέρω καλά ότι ο Μαυροκορδάτος επί τέσσερις μήνες ασκούσε πάνω του επιβολή διδασκάλου προς μαθητή। Είναι άνθρωπος πεισματάρης σαν μουλάρι, ο μόνος που μπορεί να τον χαλιναγωγήσει είναι ο Μαυροκορδάτος। Είναι ο πλουσιότερος Έλληνας και έχει γεμίσει κάθε δημόσια υπηρεσία με συγγενείς ή οπαδούς του।Σπάνια θα βρεις κυβερνητικό αξιωματούχο που να μην είναι Υδραίος। Δεν υπάρχει τελωνείο, δεν υπάρχει επιτροπή, δεν υπάρχει σημαντική πόλη που να μην εξουσιάζεται από δικό του άνθρωπο। Αλλά δεν έβλαψε μόνο γι΄αυτό την Ελλάδα ο Κουντουριώτης। Η πολιτική του είναι στενοκέφαλη και ανελεύθερη। Μπορεί να θέλει την ελευθερία της πατρίδος του, αλλά δεν ακολουθεί τον σωστό δρόμο για την πραγματοποίησή της। Με τη διαπίστωση αυτή συμφωνούν όλοι οι ξένοι που γνώρισαν τον Κουντουριώτη। Ήταν πράγματι όργανο στα χέρια του περιβάλλοντός του। Συμφωνούν όλοι, επίσης, ότι ήταν εντελώς ακατάλληλος για το αξίωμα του προέδρου του Εκτελεστικού। Αντλούσε, όμως, όλη την πολιτική του δύναμη από το αγγλικό δάνειο, το οποίο διαχειριζόταν ανεξέλεγκτα.Άλλωστε όλη η διαδικασία της χορήγησης του δανείου, την είχαν αναλάβει αποκλειστικά δικοί του άνθρωποι, ο γαμπρός ο Ορλάνδος και ο φίλος του Ανδρέας Λουριώτης, Ηπειρώτης, έμπιστος άνθρωπος του Κωλέττη। Επόμενο, λοιπόν, ήταν να έχουν εδώ όλοι ανάγκη τις λίρες του Κουντουριώτη και να αποζητούν την εύνοιά του.

Απαισιοδοξίας το «ανάγνωσμα» κι όποιος αντέξειΟ Κλεισθένης γράφει.

Τα βασανιστικό ερώτημα βρίσκεται πλέον στα χείλη κάθε Έλληνα.
Μήπως πρέπει να το πάρουμε απόφαση;

Τα οικονομικά δεδομένα δυστυχώς είναι δυσοίωνα. Το χρέος είτε μετρηθεί είτε όχι είναι τόσο μεγάλο που δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ.
Μήπως πρέπει να αποδεχτούμε το μοιραίο δλδ την συνεχή κατοχή της χώρας απ΄ τους τροϊκάνους ή όποιους άλλους μας φορτώσουν στην πλάτη οι «πατριώτες» πολιτικοί μας ταγοί;

Το σάπιο πολιτικό σύστημα φαίνεται να είναι πανίσχυρο και να έχει διαβρώσει μέχρι και τον τελευταίο «πολίτη» αυτής της χώρας.
Παρά τα όσα τρελά γίνονται δυστυχώς η Ελληνική κοινωνία δεν αντιδρά, παρουσιάζει μια ανεξήγητη αδράνεια.
Μήπως πρέπει να αποδεχτούμε το μοιραίο δλδ την παραμονή της σαπίλας;

Η ανεργία καλπάζει και σε λίγο όλοι θα είμαστε άνεργοι αφού δεν φαίνεται φως στο τούνελ.
Μήπως πρέπει να το αποδεχτούμε και σιγά-σιγά να μάθουμε να μασάμε σαν κατσίκες αφού σε λίγο θα τρώμε χορτάρι για να επιβιώσουμε;

Ο ωμός εκβιασμός των λαθρομεταναστών απεργών πείνας και η αδυναμία επίλυσης του οξυμμένου προβλήματος με απροσδιόριστες επιπτώσεις είναι προάγγελος της «ες αεί» παραμονής και «κατοχής» της χώρας απ’ τους κάθε χρώματος και εθνικότητας λαθρομεταναστών.
Μήπως πρέπει να το αποδεχτούμε και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τις «απαραίτητες» ξένες γλώσσες για να συνεννοούμαστε μαζί τους, να πάρουμε ο καθένας από ένα Κοράνι και διαβάζοντάς το να προετοιμαζόμαστε για αλλαγή θρησκείας;

Τα όσα δυσάρεστα ακούγονται για την Θράκη, η κυκλοφορία σημαίας της ανεξάρτητης Κρήτης, οι αξιώσεις των Σκοπιανών για τη Μακεδονία, οι αξιώσεις των Τσάμηδων για την Ήπειρο, οι αξιώσεις των Τούρκων για το Αιγαίο κτλ σημαίνουν ότι επιδιώκεται η Ελλάδα να μικρύνει.
Μήπως πρέπει να το αποδεχτούμε και να ζήσουμε στην Αττική άντε και την Πελοπόννησο;

Οι κρατικές επιχειρήσεις, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα δημόσια κτίρια, τα δημόσια κτήματα κτλ θα πουληθούν.
Μας αφήνουν να κρατήσουμε την Ακρόπολη.
Ούτως ή άλλως η υπόλοιπη Ελλάδα θα κατοικείται από λαθρομετανάστες και σε λίγα χρόνια θα είμαστε τόσο λίγοι που θα χωράμε όλοι στην Ακρόπολη.
Μήπως πρέπει να το πάρουμε απόφαση και να εγκατασταθούμε σ’ αυτήν;

Στο χώρο που λέγεται Ελλάδα επί πολλές χιλιετίες έζησαν κάποιοι που τους έλεγαν Έλληνες. Εμείς σήμερα δεν ζούμε σαν Έλληνες αλλά ζούμε στη χώρα των Ελλήνων.
Μήπως πρέπει να το αποδεχτούμε και να μην ονομαζόμαστε Έλληνες;

Μήπως; Λέω μήπως;