Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Προδότες και αντίποινα.

Για τους προδότες δεν υπήρχε έλεος। Τους εκτελούσαν, αφού πρώτα τους βασάνιζαν φρικτά। Στις 24 Οκτωβρίου 1822 πιάστηκε ένας παπάς, κατάσκοπος των Τούρκων। Βρήκαν επάνω του γράμματα του Ομέρ Βρυωνη, που τα έστελνε στους πολιορκημένους Τούρκους της Ακροκορίνθου, με τα οποία τους ενημέρωνε ότι ετοιμάζεται εκστρατεία για την άρση της πολιορκίας। Ο παπάς πρόλαβε και πέταξε στη θάλασσα και άλλα γράμματα। Αρνήθηκε όμως να ομολογήσει την πράξη του και τον βασάνισαν άγρια। Πρώτα του έσπασαν τα δάχτυλα και του έκαψαν τα νύχια με πυρωμένο σίδερο। Ύστερα τον περιέλουσαν με βραστό νερό και αφού τον έχτισαν ζωντανό μέχρι τον λαιμό, του άλειψαν το πρόσωπο με μέλι για να τον φάνε οι μύγες।
Έναν Εβραίο πάλι που είχε αλλαξοπιστήσει και είχε γίνει μουσουλμάνος, τον έπιασαν με γράμμα που αποκάλυπτε ότι είχε αναλάβει να δολοφονήσει τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, με αμοιβή 3.००० γρόσια। Τον γύμνωσαν εντελώς, τον γύρισαν έτσι μέσα στην πόλη, του έκοψαν τα γεννητικά όργανα και, αφού τον μαχαίρωσαν παντού, τον κρέμασαν σε ένα δένδρο। Στη Χαλκίδα πάλι, κρέμασαν δύο Έλληνες, αφού πρώτα τους βασάνισαν άγρια, γιατί τους έπιασαν να αγοράζουν ζώα για λογαριασμό των Τούρκων।
Και ο Κολοκοτρώνης έχτισε ζωντανό έναν Τριπολιτσιώτη κατάσκοπο των Τούρκων κοντά στο Χρυσοβίτσι και έκοψε τη γλώσσα ενός άλλου από τα Τσιπιανά Ηλείας, γράφει ο αυτόπτης αγωνιστής Ρηγόπουλος στο Ημερολόγιό του। Η σκληρότητα αυτή ήταν απαραίτητη για την επιτυχία του Αγώνα। Αλίμονο εάν οι Τούρκοι μάθαιναν για τις κινήσεις των εξεγερμένων Ελλήνων। ''Εάν οι αρχηγοί δεν μετεχειρίζοντο τοιαύτα μέτρα, ούτε στρατόν ήδύνατο να συγκροτήσουν ούτε πειθαρχίαν να τηρήσουν, καθόσον δεν υπήρχαν ούτε νόμος ούτε δικαστήρια.

Σαμάνοι και Σαμάνοι της Σιβηρίας.


Είναι ιερείς-μάγοι, που, όπως λένε, έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν με τα πνεύματα και ν΄ασκούν σοβαρή επίδραση σ΄αύτα।Γνωρίζουν τα μυστήρια της ζωής και του θανάτου και ενημερώνουν με αυθεντικό τρόπο πάνω σ΄αυτά τους οπαδού τους।Οι Σαμάνοι, κατά την διάρκεια έκστασης και σπασμών επιληπτικής έντασης η σχιζοφρενικής έκρηξης, έρχονται σ΄επαφή με τους Θεούς η τα πνεύματα και ζητούν άμεση θεραπεία των ασθενών πιστών τους η οδηγούν τις ψυχές των ανθρώπων με κάθε ασφάλεια στον άλλο κόσμο। Κηρύττουν ότι όλοι οι άνθρωποι γεννήθηκαν από την Μητέρα Γη και μοιράζονται μεταξύ τους το κοινό πεπρωμένο σ΄αυτό τον πλανήτη। Οι δοξασίες, η λατρεία και η μεθοδολογία των Σαμάνων ποικίλλουν από χώρα σε χώρα και από περιοχή σε περιοχή। Σ΄ορισμένα μέρη, όπως για παράδειγμα στο Μεξικό και τη Νότια Αμερική, οι Σαμάνοι για να διευκολύνονται καλύτερα χρησιμοποιούν και παραισθησιογόνα φυτά όπως είναι: Τα ''ιερά μανιτάρια'', το Πεγιότ, το Yopo, το San Pedro, το Morning Glory κι άλλα।Οι πρώτοι Σαμάνοι εμφανίστηκαν στη Σιβηρία πριν από χιλιάδες χρόνια κι από εκεί απλώθηκαν σε πολλές άλλες χώρες।Πρώτοι αυτοί μετέδωσαν το Σαμανισμό σ΄ολο τον κόσμο, εδώ και πενήντα χιλιάδες χρόνια περίπου। Από τη ρώσικη λέξη saman, που σημαίνει ιερέας, μάγος, γιατρός, προήλθε η ονομασία του Σαμανισμού। Οι Σαμάνοι της Σιβηρίας, που υπάρχουν ελάχιστοι στην εποχή μας στη Βόρεια Σιβηρία, πιστεύουν ότι ο μελλοντικός Σαμάνος αναγνωρίζεται από το βλέμμα του που δεν κατευθύνεται στον ακροατή του η στο συνομιλητή του, αλλά μοιάζει προσηλωμένο κάπου μακριά। Τα μάτια τους έχουν μια περίεργη λαμπρότητα, που τους επιτρέπει να βλέπουν πνεύματα και πράγματα αόρατα για τους κοινούς, απλούς ανθρώπους। Οι Σαμάνοι της Σιβηρίας μεσολαβούν για την άρση μιας κακοτυχιάς, μιας επικίνδυνης και παρατεταμένης ασθένειας, μιας ξαφνικής απώλειας, οικογενειακής η περιουσιακής। Μεσολαβούν αμέσως με τα πνεύματα και ζητούν τη βοήθειά τους। Έχουν εμβαθύνει στα μυστήρια της ζωής και του θανάτου κι ανάλογα κάνουν τις διδασκαλίες τους κι ενημερώνουν τους πιστούς τους। Οι Σαμάνοι της Σιβηρίας, εδώ κι εκατοντάδες χρόνια, κατηγορούνται από τα όργανα της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας ως Ειδωλολάτρες.

Σχόλιο: Μετά το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία, μακάρι να βγω ψεύτης, μόνο οι Σαμάνοι θα μπορούν να μας θεραπεύουν.