Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

Προς γενικό Προξενείο Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και Υπουργείο Εξωτερικών: Shalom
Ευχαριστούμε γιά την πρόσκληση, γιά την εκδήλωση με ομιλία της πρέσβειρας κ. Τομαή στις 4 Απριλίου στο γενικό Προξενείο, με θέμα σχετικό με το 'Αουσβιτς και τα δεινά των Εβραίων. Αν θυμόμαστε καλά, πάλι τον προηγούμενο χρόνο τέτοιες ημέρες, η εντιμότατη πρέσβειρα έκανε ομιλία γιά το ίδιο θέμα, στον ίδιο χώρο. Καλά, ολόκληρη Υπηρεσία Διπλωματικού Αρχείου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ υπουργείου, άλλα θέματα εκτός τα σχετικά με το Ολοκαύτωμα ΔΕΝ έχει; Πριν λίγες ημέρες εορτάσαμε την έναρξη της επανάστασης στα 1821. Δεν θα μπορούσε η κ. πρέσβειρα να ομιλήσει γιά την άριστη έκδοση του ΥΠΕΞ, που επιμελήθηκε, γιά τους Αμερικανούς φιλέλληνες και την συνεισφορά τους στον αγώνα των Ελλήνων και μάλιστα σε ανοιχτή γιά τον κόσμο συγκέντρωση, αντί σε ''κλειστό κύκλο'' των ''δήθεν'', στο γενικό Προξενείο;
kalami

Να και κάτι καλό.ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

(πρόθεσης δημιουργίας)
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

ΕΠΕΙΔΗ,
- Η πατρίδα μας η Ελλάδα, περνά πάλι, μία πολύ κρίσιμη περίοδο.
- Ο Ελληνισμός της Διασποράς έχει αποσυντονιστεί και διαλυθεί οργανωτικά, γιά πολλούς λόγους και αιτίες, με βασική την λανθασμένη πολιτική της κάθε ελληνικής Κυβέρνησης, που αγνόησε προκλητικά τον απλό 'Ελληνα της Διασποράς, προσεγγίζοντας μόνο τους αποκαλούμενους ''επιφανείς'' και δημιουργώντας ελεγχόμενους-κατευθυνόμενους αυτοαποκαλούμενους ''ηγέτες'', κρατικοδίαιτους και μη, οι οποίοι αποδείχτηκαν, τελικά, επιζήμιοι γιά το σύνολο και το 'Εθνος, αλλά και τροχοπέδη στην ανάπτυξη-οργάνωση-εξέλιξη-πρόοδο του Ελληνισμού της Διασποράς.

- Η τεράστια δύναμη των Ελλήνων της Διασποράς ανά την υφήλιο, παραμένει μη ενεργή, μη οργανωμένη, αδυνατώντας να προσφέρει στο 'Εθνος σε πολλαπλούς τομείς, με βασικό την ορθή προβολή των διαχρονικών αξιών του Ελληνισμού στις χώρες που ζούν.

- Η κάθε ελληνική κυβέρνηση και το πολιτικό-κομματικό κατεστημένο της πατρίδας μας, εξήγαγαν τα άσχημα του ελληνικού πολιτικού βίου και στον Ελληνισμό της Διασποράς.

- Η ατιμωρησία, διαπλοκή, ασυλία, παραγραφή αδικημάτων των Ελλήνων πολιτικών και ο αυτοευτελισμός του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, οδήγησαν την πατρίδα μας στην διεθνή απαξίωση και καταχρέωσή της.

- Τα παιδιά και τα εγγόνια μας δεν ασχολούνται με τα ελληνικά θέματα, έχουν ελλειπή μάθηση γιά τον ελληνικό πολιτισμό, λόγω της απαξίωσης και υποβάθμισης εκ των έσω, των συλλόγων και οργανώσεων των Ελλήνων της Διασποράς και της παθογένειας-εσωστρέφειας της Ελλάδας.


Γιά τους παραπάνω και άλλους λόγους,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ NA ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,
- Την ίδρυση ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ (Κ.Ε.Δ.), με την συμμετοχή ελεύθερα εκλεγμένων, με ηλεκτρονική και επιστολική ψήφο σε τοπικό επίπεδο, Ελλήνων της Διασποράς, στις 5 Ηπείρους, που θα δρα εκτός Ελλάδας μόνο γιά τους 'Ελληνες της Διασποράς.

Τον ''Καταστατικό Χάρτη'' του Κοινοβούλιου, ότι πιό δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό έχει φιαχτεί -πιστεύουμε- ποτέ, θα δώσουμε γιά δημόσια διαβούλευση-συζήτηση, ηλεκτρονικά, στους 'Ελληνες της Διασποράς, σε 10 ημέρες από σήμερα (δηλ. στις 4 Απριλίου 2011).
Μετά την έγκρισή του, θα κληθούν ελεύθερα και δημοκρατικά οι 'Ελληνες της Διασποράς, να εκλέξουν και να εκλεγούν -σε τοπικό επίπεδο- γιά τις 111 συνολικά θέσεις -που θα κατανέμονται ανάλογα και πληθυσμιακά- του (παγκόσμιου) Κοινοβούλιου Ελληνισμού της Διασποράς. Θα βασίζεται δηλαδή, στην αντιπροσωπευτική, τοπική και ομοσπονδιακή, συνταγματική δομή των ΗΠΑ.
Οι σκοποί, η αποστολή και η λειτουργία του Κοινοβούλιου, θα αναφέρονται αναλυτικά στον προτεινόμενο ''Καταστατικό Χάρτη''.

ΗΠΑ, 25 Μαρτίου 2011
info@hellenes.info

Λιβύη - επίκαιρες γελοιογραφίες
Konstantine Korybantis