Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΜΑΣ

ΜΟΥΚΙΟΣ
Οι Τυρρηνοί βρίσκονταν σε πόλεμο με τους Ρωμαίους . Βασιλιάς των Τυρρηνών ήταν ο Πορσίνας και αρχηγός των Ρωμαίων ο Ποπλικόλας , ύπατος για τρίτη φορά. Κάποιος Ρωμαίος , ο Μούκιος , άριστος στην πολεμική τέχνη, θέλοντας να σκοτώσει τον Πορσίνα , πήγε στο στρατόπεδο των Τυρρηνών , φορώντας τυρρηνική ενδυμασία και μιμούμενος την τυρρηνική προφορά . Αφού λοιπόν ανέβηκε στο βήμα , επειδή δεν γνώριζε ποιοός είναι ο βασιλιάς Πορσίνας , τράβηξε το ξίφος του και άρχισε να σκοτώνη όποιον απο τους καθημένους νόμιζε ότι μοιάζει με βασιλιά. Τον έπιασαν και ομολόγησε ποιός είναι . Ο Πορσόνας θυσίαζε στους θεούς για την σωτηρία του . Τότε ο Μούκιος έβαλε το δεξί του χέρι επάνω στη σχάρα με τη φωτιά κσι ενώ το χέρι του καιγόταν είχε σταθή μπροστά στο Πορσίνα και συζητούσε μαζί του με γελαστό και χωρίς συσπάσεις πρόσωπο . Όταν ο βασιλιάς έμεινε κατάπληκτος με την γενναιότητά του , ο Μούκιος είπε : Διόλου μη θαυμάζεις 300 Ρωμαίοι με τη δική μου καρτερικότητα βρίσκονται σκόρπιοι στο στρατόπεδό σου και καραδοκούν να σε σκοτώσουν . Ο Πορσίνας πίστεψε στα λόγια του Μουκίου και , επειδή φοβήθηκε , έθεσε τέρμα στον πόλεμο κατά των Ρωμαίων

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ


Τι αξία έχει η ζωή του απλού Έλληνα πολίτη μπρος στο μεγαλείο της υμετέρας άγνοιας και ηλιθιότητος
(του Χάρρυ Κλυνν)
Bρε αρχιμάστορα της συμφοράς και του χάους, μυαλοσακατεμένε μαμάκα και ανίκανε πρωθυπουργέ, εύχομαι να βγεις από το σπίτι σου βράδυ για να πάρεις από το αυτοκίνητό σου την κάμερα για να απαθανατίσεις το εγγονάκι σου και να σε σφάξουν σαν τραγί οι λαθροφονιάδες που λυμαίνονται την Ελλάδα με την ανοχή των ξευτιλαλληλέγγυων και της ανύπαρκτης ελληνικής αστυνομίας.
Να σε σφάξουν και να σε πετάξουν στο δρόμο, όπως έσφαξαν τον άμοιρο 43άχρονο τα ανθρωπόμορφα κτήνη που εξουσιάζουν την ελευθερία και τη ζωή μας.
Αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί, αφού και την τουαλέτα ακόμα όταν επισκέπτεσαι, έχεις «από δίπλα» και καμιά εικοσαριά γορίλες να σε προστατεύουν!
Τον ανεκδιήγητο εαυτό σου ξέρεις να τον προστατεύεις αξιοθρήνητε, για τον άμοιρο πολίτη, όμως κι εσύ και οι του φυράματός σου δε δίνετε δεκάρα τσακιστή.
Τι αξία έχει άλλωστε η ζωή του απλού Έλληνα πολίτη μπρος στο μεγαλείο της υμετέρας άγνοιας και ηλιθιότητος.
Βύθισες τη χώρα στην οικονομική και στην ηθική εξαθλίωση εθνοκτόνε και τους 'Ελληνες στη φτώχεια, στη μιζέρια, στην αβεβαιότητα και στο φόβο.
Δεν άφησες τίποτα όρθιο στο πέρασμά σου, ως τύχη κακή επέδραμες και σάρωσες τα πάντα.
Και μη μας πεις Θεόριχτε, ότι σου είναι απαραίτητος ο μηχανισμός στήριξης, η Τρόικα και το ΔΝΤ προκειμένου να επιβάλεις τη στοιχειώδη τάξη και την κοινωνική ειρήνη.
Μην πεις, όπως αφήνεις να εννοηθεί, ότι έρχεται σε δεύτερη μοίρα το αίσθημα ασφάλειας σε μια υπό κατάρρευση χώρα.
Το 91,5 του Ελληνικού λαού δε σε εμπιστεύεται. Ψεύτη σε σηκώνει και απατεώνα σε καθίζει.
Μυαλό δεν είχες που δεν είχες, αλλά ούτε και τη στοιχειώδης γνώση του θλιβερού σου εαυτού και της ανικανότητάς σου δε μπόρεσες να αντιληφθείς μυαλοφυγόδικε, ώστε να μας απαλλάξεις μια ώρα αρχύτερα από την θλιβερή σου παρουσία, που μόνο ρημαγμένες ελπίδες και ερείπια συσσώρευσε σ’ αυτόν τον άμοιρο τόπο... (10 Μαίου 2011)
kalami