Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΛΙΒΕΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Διαβάζοντας την εφημερίδα το Παρόν της Κυριακής γράφει:

Μέχρι τις 5 Ιουνίου θα λειτουργεί η ανθοκομική έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Κοραή και αναμένεται να γίνει θεσμός για την πόλη. Το ΔΣ ενέκρινε ομόφωνα τη διάθεση ποσού 1.000 ευρώ για τη διοργάνωση της έκθεσης που, όπως είπε ο δήμαρχος, φιλοδοξεί να την κάνει θεσμό στον Πειραιά. Σε μια πόλη που έχει γίνει τσιμέντο, είναι χρέος μας να προωθούμε οτιδήποτε μας οδηγεί στο αστικό πράσινο, υπογράμμισε.
Η είδηση είναι ότι ξόδεψε λες και ήταν της μάνας του 1000 ευρώ, ενώ άλλες χρονιές που είχαν γίνει ανάλογες εκδηλώσεις οι ενοικιαστές των περιπτέρων είχαν πληρώσει αρκετά μεγάλα ποσά. Βέβαια από την πολιτική πορεία του δημάρχου ξέρουμε ότι φειδωλός υπήρξε στα έξοδα του και μόνον τα κουλουράκια του χρέωνε σαν υφυπουργός και ας κατηγορήθηκε από κακόβουλους όταν τον έβγαλαν στην σέντρα

Είναι αδάμαντας και ούτε ισχύουν οι κακολογίες των βουλγάρων που έλεγαν μετά την επίσημη επίσκεψη του ότι ήταν αλαζών και ήθελε να ανοίξουν τα αφορολόγητα νύχτα να τον εξυπηρετήσουν.

Δήμαρχε, θα σε παραδεχόμουν εάν φώναζες τους φορείς που ασχολούνται με το λουλούδι από παραγωγούς, εισαγωγείς και τους περίπου 200 ανθοπώλες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, να ανακοίνωνες τις προθέσεις σου, να άκουγες και την γνώμη τους και κατόπιν να αποφάσιζες. Τώρα τι Μιχαλολιάκος, τι Λογοθέτης, ο δήμος δεν έχει μελάνια να βγάλει πιστοποιητικά γεννήσεως ,τα σκουπιδιάρικα βγαίνουν μέρα με αποτέλεσμα μια απόσταση 1000μετρων να την κάνεις μισή ώρα και η δικαιολογία είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα ο δήμος είναι μείον και εσύ ξοδεύεις. Να σου θυμίσω την κάρτα επισκέψεων του λεβέντη Λεωνίδα Φωτάκου γράφει μακριά από τις μπουργάνες πολιτικούς. Ότι πρόταση σου φέρνουν να την εξετάζεις πολλές φορές. Κάποτε ο Λογοθέτης έψαχνε τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο και αυτός είχε συλληφθεί γιατί εκτελώνισε λαθραία και ο νοών νοείτω. ΟΠειραιάς είναι μικρός και ο ένας ξέρει τον άλλο.

Απλές ερωτήσεις

Κίνδυνος μεγάλος φωνάζει ο Πρωθυπουργός μας ,έρχεται καταστροφή και κρούει τον κώδωνα ,ακούγετε σαν απειλή ότι θα ξαναγυρίσουμε στην δραχμή και ότι φταίμε και άλλα πολλά ,θέλω λοιπόν να του κάνω μια ερώτηση δεν τα ήξερε το τι συνέβαινε ποιο πριν; Γιατί προ 18 μηνών κραύγαζε λεφτά υπάρχουν ,που είναι; Δεν θα πω εγώ ότι έλεγε ψέματα το λεν τα έργα του!!!Η άγνοια του περί οικονομικών οι κακοί σύμβουλοι τα ατέλειωτα ταξίδια του και λάθος επιλογές έφεραν την χώρα εδώ που την έφεραν. Δεν ξέρει να διεκδικεί ούτε υποστηρίζει την χώρα του, αλλά τι να πεις για έναν άνθρωπο που δεν μιλεί καλά τα ελληνικά και λέει αλλά αντί άλλων. Το 2010 πέρυσι μας έλεγε ότι η ανάπτυξη θα άρχιζε το2011 αντί να δούμε ανάπτυξη είδαμε να επιβάλει νέα μέτρα και αρχίζουν τα παρατρεχάμενα ΜΜΕ να λένε για συνκυβέρνηση για τεχνοκράτες λένε λένε λένε μπούρδες να λένε για να λένε και να ξεπουλάνε λιμάνια προς το παρών, του προτείνω να βρει ένα παλιό Μπακάλη και να τους κάνει στην βουλή ταχύρυθμα μαθήματα οικονομίας για να πάψουν να κάνουν πειράματα κσι κάποιο ιστορικό να του μάθει λίγο ιστορία διότι αν τον ρωτήσουν ποιος ήταν ο Καλο’ι’ωαννης η απάντηση του σίγουρα θα είναι ο καλο’ι’ωαννης υπήρξε στέλεχος της κλαδικής της Αστόριας της Νέας Υορκης.Ο τόπος αυτός έχει ξαναπεράσει τέτοιες δυσκολίες και εάν δεν υπήρχαν εφιάλτες πάντα ορθοποδούσε ας δούμε λοιπόν τι ήταν και τι έκανε ο καλο’ι’ωαννης. ΟΙΩΑΝΝΗΣ Β΄ υπήρξε ο συνεχιστής των αρετών αλλά όχι και μερικών ελαττωμάτων του πατρός του: Στρατηγικός, γενναίος συνετός, αφιλοχρήματος, οικονόμος προ πάντων δε καλής πίστεως ,ειλικρινής ,τύπος εν γένει ηθικός και ιπποτικός. Μόλις το 1118 ανέλαβε την κυβέρνηση της αυτοκρατορίας, είδε την ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΥΣΕΩΣ του κράτους που είχε δημιουργήσει εν τω κράτει ή εξ ανάγκης απέναντι των Ενετών ανεκτική πολιτική του Πατρός του. Οι Ενετοί είχον ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ από την προνομιακήν ασυδοσίαν και μάλιστα μετά την παραχώρησιν από τον Αλέξιον και στους Πιζανούς εμπορικών προνομίων στα εμπόρια της αυτοκρατορίας .ΤΟ οικονομικώς εξαντλητικόν και υποδουλωτικόν δια το κράτος καθεστώς αυτό εσκέφθει να κατάλυση ο νέος Βασιλεύς και δια τούτο ηρνήθη να επικυρώσει τα αναγνωσθέντα από τον πατέρα του προνόμια στους Ενετούς, οι οποίοι ,άλλως τε ,διεκρίθησαν πάντοτε δια την ύπουλην πολιτικήν απέναντι των λαών που συνηλλάσσοντο.

Εάν ξαναγυρίσουμε στην δραχμή οι φράγκοι θα εχουν πρωθυπουργε μου τα προνόμια που εχουν τώρα να μας πουλανε χωρίς δασμούς τα σκουπίδια τους ;;;;;