Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Κάποιες φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, αλλά σήμερα μόνον φάρσα δεν είναι. 1911 ίδιο με το 2011


Η ιστορία αυτή τη φορά δεν επαναλαμβάνεται σαν φάρσα , γιατί εάν εξετάσουμε τα γεγονότα , τον οικονομικό τριγμό των τραπεζών , τη διεθνή ύφεση , τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων ανέργων ( 50 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες , δεν ξέρουμε πόσα εκατομμύρια ζούνε κάτω από γέφυρες στην Ευρώπη ) , τους μουσουλμάνους που μεταναστεύουν δυτικά λόγω οικονομικής ανέχειας και των τόσων προβλημάτων . Η Αφρική με τις αρρώστιες που τη μαστίζουν και τους τοπικούς πολέμους είναι ένα απέραντο στρατόπεδο συγκεντρώσεως χωρίς διοικητή . Τη μόνη λύση που θα μας παρουσιάσουν θα είναι ο πόλεμος , βέβαια δεν θα είναι υδρογονοβόμβες, αλλά με συμβατικά όπλα και αφού εξαντληθούν όλα τα αποθέματα θα τελειώσει με ατομικές βόμβες μικρής ισχύος. Τα γεγονότα του 1911 επαναλαμβάνονται κάθε μέρα ακριβώς τα ίδια διεθνώς, μόνο που το 2011 έχουμε άλλη τεχνολογία, όμως τα γεγονότα- γεγονότα. Σε λίγο καιρό θα παρακαλούμε να σταματήσει ο χρόνος και να μην έρθει το 2012.

Μια σοφή ιστορία της Ανατολής.


Κάποτε ήταν ένας Σουλτάνος πολύ σπάταλος αυτός και το χαρέμι του, έτσι έβαζε τον βεζίρη του να βάζει συνέχεια φόρους ,φόρο εάν είχες άλογο ,φόρο εάν είχες καλύβι, φόρο εάν πήγαινες εκκλησία ,φόρο εάν είχες ένα ζευγάρι βόδια, κάθε μέρα και άλλο φόρο. Ρώταγε δε κάθε φορά τον Μπεζεβέγκη που είχε για τα χαράτσια τι λέει ο κόσμος. Του έλεγε ο Μπεζεβέγκης, ότι ο κόσμος φωνάζει και ο Σουλτάνος απαντούσε μην δίνεις σημασία, βάλτους και άλλο φόρο, έτσι έβαζε κάθε τρεις και λίγο χαράτσια και έκοβε κεφάλια .Μια μέρα πάει στο Σαράι μετά από νέο γδάρσιμο και τον ρωτάει ο Σουλτάνος τι λέει ο κόσμος? Τίποτε του απαντά αυτός, δεν μιλάνε δεν φωνάζουν, σιωπή .Άλλαξε σαράντα χρώματα ο Σουλτάνος και βγάζει φωνή μεγάλη και λέει βγάλτε όλους τους φόρους ,κλείστε τις πόρτες ,προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε .Δεν πρόλαβε όμως ,ο λαός ξεσηκώθηκε και μετά από μέρες τον έσφαξαν σαν αρνί αυτόν και τους τρακόσους γενίτσαρους που είχε.

Οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι φίλοι μας δεν είναι η πρώτη φορά που μας ξεζουμίζουν τα ίδια έκαναν και το 1917.Όταν με την επέμβαση των Συμμάχων, ενοποιήθηκε το 1917 η χώρα υπό τον Βενιζέλο, στάθηκε αδύνατο να αναλάβει χωρίς εξωτερική αρωγή, το κόστος της συμμετοχής στον πόλεμο. Οι Σύμμαχοι προχώρησαν τότε σε έναν ιδιόμορφο δανεισμό της χώρας, που θα είχε οδυνηρές συνέπιες στο μέλλον. Η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ ενέκριναν καταρχήν μεγάλα δάνεια προς την Ελλάδα: 12.000.000 λίρες Αγγλίας, 300.000.000 γαλλικά