Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.... ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ.Οι δημοσιογράφοι σε διατεταγμένη υπηρεσία
Από το πρωί άρχισαν δειλά-δειλά στην αρχή να μιλάνε για την καλή προοπτική της συγκυβέρνησης. Το μεσημέρι κάποιος δημοσιογράφος, Νέστωρ στη ηλικία( τα προσόντα του είναι βέβαια αδιαμφισβήτητα, πρώτον είναι αεκτζής, ασχολείται με αναζητήσεις αοράτων κόσμων και ανεξήγητων, ίσως και για αυτό δεν μπορεί να δει την πραγματικότητα), έλεγε και έστρωνε το έδαφος για την ερώτηση τη ρητορική : « Αν θα φύγουν αυτοί οι πολιτικοί ποιος μένει για να κυβερνήσει την Ελλάδα;». «Είμαστε σε αδιέξοδο» δήλωνε με θέρμη και γνήσιο προβληματισμό για την φτωχή πατρίδα ο εν λόγω δημοσιογράφος. « Ποιος θα κυβερνήσει, ποιος θα αναλάβει τα ηνία αυτού του έρμου τόπου» αναρωτιόταν. Η απάντηση δόθηκε αργότερα σαν σκυταλοδρομία σε όλα τα δελτία ειδήσεων, λύση : η συγκυβέρνηση. Λοιπόν κύριοι Δημοσιογράφοι για να τελειώνουμε εδώ που φτάσαμε, καλύτερα να αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών ο Λαθούρης ο Μπακάλης που είναι σίγουρα ότι θα τα καταφέρει διότι είχε επιτυχημένο μπακάλικο, και θα τα καταφέρει καλύτερα και από κάποιον που επονομάζεται το σκουφί του αλόγου και από τον οξύθυμο και μαινόμενο ( προς τους Έλληνες μόνο) στρατηγό Βενιζέλο που τολμά να παραχωρεί την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στην τρόικα λες και την κληρονόμησε από τη γιαγιά του λέγοντας «Καλοδεχούμενη η τρόικα στην Ελλάδα, είναι μεγάλη επιτυχία με χαρά να τους δεχτούμε». Έξω από τις βίλες σας και πέρα από τις προσωπικές ασφάλειές σας υπάρχουν άξιοι άνθρωποι οι οποίοι και διπλώματα έχουν και μεταπτυχιακά, ξέρουν τι θα πει δουλειά έχουν βγάλει έστω και ένα ευρώ, εκτιμούν τον ιδρώτα του ανθρώπου δίπλα τους, δεν έχουν την έδρα στην βουλή κληρονομιά από τον μπαμπά τους, τον παππού τους ή τον θείο τους ή χρήματα από τον εργολάβο πατέρα τους, που, να ‘στε, σίγουροι μπορούν να κυβερνήσουν σωστά αυτό τον τόπο.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ , ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ , Ο ΛΑΟΣ ΦΤΑΙΕΙ , ΑΥΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΕΛΕΙΜΑ .


Ο πρώσος βασιλιάς Φρειδερίκος Β’ (1712-1786) επιθεωρούσε τις φυλακές του Βερολίνου . Οι φυλακισμένοι μόλις τον έβλεπαν έπεφταν στα γόνατα , ζητούσαν χάρη και διαβεβαίωναν για την αθωότητα τους. Μόνο ένας δεν μιλούσε . «Εσύ εκεί , γιατί είσαι εδώ;»- «Για ληστεία , μεγαλειότατε» - «Δηλαδή είσαι ένοχος;»- «Μάλιστα μεγαλειότατε». Τότε ο Φρειδερίκος Β’ στράφηκε στον διευθυντή της φυλακής λέγοντας : «Ελευθερώστε τον. Είναι ο μόνος ένοχος και εδώ και θα διαφθείρει όλους τους άλλους αθώους σ’ αυτή τη φυλακή!»

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΙΑΖΕΙ?


Ο Αθηναίος Στρατοκλής (περ.350π.Χ.) ήταν εκπρόσωπος του λαού , εχθρός των τύραννων, μέγας δημαγωγός και φρικτός άνθρωπος. Κάποτε ζήτησε από την αγαπημένη του να του σερβίρει ένα πιάτο γεμάτο μυαλά «Ωραία, θα φάω μυαλά» εξήγησε, χωρίς να σαλέψει τα βλέφαρά του « μ’ αυτά οι πλούσιοι συνήθως παίζουν μπάλα». Μία άλλη φορά, αναγγέλλοντας την νίκη των Αθηναίων σε μία ναυμαχία, οργάνωσε για το λαό γιορτές και πανηγύρια. Μετά από δύο μέρες ήρθε το κακό μαντάτο, πως ο εχθρός κατέφτανε νικητής. Οι Αθηναίοι τότε εμβρόντητοι του ζήτησαν εξηγήσεις: « Και πως κάνετε έτσι» δικαιολογήθηκε ο δημαγωγός, «σας έπεσε άσχημα που γλεντήσατε δύο μέρες;»