Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΕΧΥΡΟ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΛΥΣΗ.


ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ.

Η Ιστορία μας διδάσκει και δίνει λύσεις σε προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν. Πιστεύω με την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί η μόνη λύση για να βγει και η χώρα μας από το οικονομικό χάος, είναι ο νόμος της Αιγύπτου που εθεσπίστει επί βασιλείας του ΆΣΥΧΙ .
Όταν βασίλευε αυτός , έλεγαν οι ιερείς , επειδή το εμπόριο νεκρώθηκε από έλλειψη χρημάτων , έγινε νόμος στην Αίγυπτο και , σύμφωνα μ’ αυτόν μπορούσε ο καθένας να συνάψει δάνειο με ενέχυρο το νεκρό , τη μούμια του πατέρα του .
Σ’ αυτόν το νόμο προστέθηκε κι’ ένας άλλος . Σύμφωνα μ’ αυτόν , ο δανειστής ήταν συγχρόνως κύριος και του οικογενειακού τάφου του δανειζόμενου . Σε περίπτωση δε που αρνιόταν να πληρώσει το χρέος , του επέβαλλαν αυτή την ποινή : Ούτε ο ίδιος , αν πέθαινε , επιτρεπόταν να ταφεί στον οικογενειακό του τάφο , ή σ’ άλλον , ούτε κανένα από τους δικούς του μπορούσε να θάψει εκεί . Ο ΄Ασυχις , θέλοντας να ξεπεράσει εεόλους τους βασιλιάδες της Αιγύπτου πριν απ’ αυτόν , άφησε , όπως έλεγαν οι ιερείς , μία πυραμίδα για να τον θυμούνται , χτισμένη από τούβλα .
ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ εκδόσεις πάπυρος 1953