Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Λέτε οι πλούσιοι να κάνουν τα ίδια σήμερα ?


Κάποτε πολιορκούσε την Κόρινθο . Στην πόλη είχε ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ πλουσίων και φτωχών , κατα την οποία οι μεν φτωχοί κατηγορούσαν τους πλουσίους ότι ετοιμάζουν τυραννία και οι πλούσιοι τους φτωχούς ότι ήταν έοιμοι να παραδώσουν την πόλη . Μόλις τα πληροφορήθηκε αυτά ο Αρχίδαμος , εγκατέλειψε την πιεστική πολιορκία της πόλεως . Δεν έφερε ούτε μηχανήματα ούτε άνοιξε τάφρους γύρω απ΄αυτήν , ούτε κατέστρεψε την ύπαιθρο . Οι πλούσιοι φοβούμενοι ότι οι ενέργειες αυτές του Αρχίδαμου αποτελούν χαριστικές πράξεις προς τους φτωχούς σε αντάλαγμα για την προδοσία τους , βιάστηκαν να στείλουν κήρυκες και να παραδώσουν την πόλη στον Αρχίδαμο , αφού πρώτα κατοχύρωσαν , με συμφωνία την ασφάλειά τους .
ΠΟΛΥΑΙΝΟΥ : ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑΤΑ

Η φτώχια καταστρέφει τις Μοναρχίες και τις Ολιγαρχίες καλή ώρα .


Συμβαίνει και αυτό στη χώρα μας . Βλέπουμε αφίσες που γράφουν : Δώσε λίγο αίμα σώζεις μία ζωή
Στα νοσοκομεία αδυνατούν να κάνουν αιμοληψίες , διότι δεν διαθέτουν ασκούς (σακουλάκια ) για να συλλέξουν το αίμα . Το ένα νοσοκομείο προσπαθεί να δανειστεί από το άλλο . Ορατός ο κίνδυνος να μην μπορεί να γίνεται αιμοδοσία αύριο , μεθαύριο (ήδη συμβαίνει) .
Ο Υπουργός μας χαρισματικός ρήτορας γι' αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν ανέφερε τίποτα -ίσως δεν ενημερώνεται από τους υφισταμένους του , έχουν τόσα πολλά προβλήματα συσσωρευτεί στο χώρο της υγείας που μόνο ένας Ηρακλής θα μπορούσε να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία . Εγώ βέβαια τον είχα ικανό να κάνει κάτι στο χώρο της υγείας ( μην ξεχνάμε πως καθάρισε τους σαεντολόγους και τη σαεντολογία με τις ικανότητές του ) αλλά φαίνεται ότι τον πολεμούν όλοι στο σύστημα υγείας , δεν υπάρχει ούτε ένας για να τον βοηθήσει και όπως λέει και ο λαός μας : για στραβός είναι ο γιαλός , για στραβά αρμενίζουμε . Η γνώμη μου είναι ότι στραβά αρμενίζουμε και καλό θα ήταν να πάει σπίτι του , όπου και αν είναι αυτό....