Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής


Tα 14 νέα μέτρα της κυβερνοτρόικας ή η απόδειξη ότι μας ψεκάζουν με κάτι


Κλιμακωτές μειώσεις από 2% έως και 20% στις κύριες συντάξεις, ενδεχομένως και των 600 ευρώ. Πρόκειται για μια νέα εισφορά η οποία θα επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρεται πως θα φτάνει το 15% για συντάξεις 2.000 ευρώ.
Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις άνω των 400 ευρώ. Θα επιβληθεί ειδική εισφορά

Ο Λύκος του Έρμαν Έσσε.


Ποτέ δεν είχε ενσκήψει τόσο βαρύς και ατελείωτος χειμώνας στα γαλλικά βουνά. Βδομάδες τώρα, η ατμόσφαιρα ήταν διάφανη, φωτερή και παγερή. Την ημέρα, τα χιονισμένα χωράφια κατηφόριζαν ατελείωτα με το θαμπό λευκό τους κάτω απ΄ το εκτυφλωτικό γαλάζιο τ' ουρανού. Τη νύχτα, τα σάρωνε το φως του φεγγαριού -ένα μικρούλικο, λαμπερό, θυμωμένο, παγερό φεγγάρι- και πάνω στο χιόνι η κιτρινωπή ανταύγειά του γύριζε σ΄ ένα θαμπό γαλάζιο που φάνταζε ολόιδια η ουσία της παγωνιάς. Οι δρόμοι και τα περάσματα έμεναν έρημα, ειδικά στα ψηλώματα, κι οι άνθρωποι κάθονταν ραχάτικα γκρινιάζοντας μες στις καλύβες των χωριών. Τη νύχτα, τα παράθυρα φάνταζαν στο γαλάζιο φεγγαρόφωτο μες σ' ένα κόκκινο της καστανιάς και σκοτείνιαζαν νωρίς νωρίς.

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι


Ένα χαρακτηριστικό όλων των ανθρώπων  είναι ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Ένας μεγαλοδημοσιογράφος αν και κομάτι ξεπεσμένος συνεχίζει την τέχνη του να τρομοκρατεί, να προβοκάρει και παραπληροφορεί τον κόσμο. Δούλευε πάντα σε μεγάλα κανάλια και τώρα έχει δική ,,,,