Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Τρομοκρατικές επιθέσεις στην Βαγδάτη ανήμερα Χριστουγέννων.Μαχητές στο Ιράκ στόχευσαν Χριστιανούς σε δύο ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη την Τετάρτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 37 ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Σε μία επίθεση, ένα παγιδευμένο
αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε μια εκκλησία κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Μαζικής στη νότια γειτονιά Dora της πρωτεύουσας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 26 άτομα και τραυματίζοντας 38, δήλωσε ένας αστυνομικός.
Λίγο νωρίτερα, σημειώθηκε έκρηξη βόμβας σε μια υπαίθρια αγορά στην κοντινή χριστιανική ενότητα της Athorien, σκοτώνοντας 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας 21, πρόσθεσε ο αξιωματικός. Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, αλλά και όλο συρρίκνωσα χριστιανική κοινότητα του Ιράκ, η οποία εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περίπου 400.000 έως 600.000 άτομα, συχνά έχει γίνει στόχος  από την Αλ-Κάιντα και άλλους αντάρτες οι οποίοι βλέπουν τους Χριστιανούς ως απίστους.
Μαζί με τους Χριστιανούς, άλλοι στόχοι περιλαμβάνουν αμάχων σε εστιατόρια, καφετέριες ή πολυσύχναστες δημόσιους χώρους, καθώς και τους Σιίτες, αλλά και τα μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, που στοχεύουν σε μια προσπάθεια να υπονομευτεί η εμπιστοσύνη στη Σιιτική ηγεσία κυβέρνηση και να προκαλέσει αναταραχές σε ένα Ιράκ ήδη σιγοβράζει μέσα στις θρησκευτικές εντάσεις.

Πηγή Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..