Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου, πάρεξ ελευθερία και γλώσσα; Διονύσιος Σολωμός Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;
Νίκος Καζαντζάκης

Να γιατι οι Έλληνες δεν διαμαρτύρονται και οι Γερμανοί το ξέρουνΟι περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, απλώς για να ζουν. Και η λίγη ελευθερία που τους μένει τους προβληματίζει και προσπαθούν να βρουν κάθε τρόπο να την ξεφορτωθούν.
Βόλφγκανγκ Γκαίτε, 1749-1832, Γερμανός ποιητής & φιλόσοφος

Όταν ο λαός φοβάται την κυβέρνηση, υπάρχει τυραννία. Όταν η κυβέρνηση φοβάται το λαό, υπάρχει ελευθερία Τόμας Τζέφερσον, Αμερικανός πρόεδροςΤο δέντρο της ελευθερίας πρέπει να αναζωογονείται από καιρού εις καιρόν με το αίμα πατριωτών και τυράννων. Είναι το φυσικό της λίπασμα.
Τόμας Τζέφερσον, 1749-1826, Αμερικανός πρόεδρος [1801-1809]

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟ!!!
Η τσατσά άνοιξε την πόρτα τού οίκου ανοχής και αντίκρισε ένα ηλικιωμένο Εβραίο. Τα ρούχα του ήταν ατημέλητα και φαινόταν πεινασμένος και ταλαιπωρημένος.

-Μπορώ να σας βοηθήσω; ρώτησε η τσατσά.
- Θέλω την Νατάσα, αποκρίθηκε το χουφταλάκι.
- Καλέ μου κύριε, η Νατάσα είναι το πιο ακριβό μας κορίτσι. Να προτείνω κάποια άλλη;
- Όχι, πρέπει οπωσδήποτε να συναντηθώ με την

ΟΛΑ είναι μιλημένα και από πριν συμφωνημένα.Πρέπει να παραδεχθούμε πόσο μεθοδικοί είναι. Οι ειδήσεις που προβάλλονται αυτές τις μέρες και απασχολούν την κοινή γνώμη λες και είναι ζήτημα ζωής και θανάτου είναι η

Η προδοσία είναι θέμα ημερομηνίας!!!! Καρδινάλιος Ρισελιέ, Γάλλος Πρωθυπουργός 1585-1642.