Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Προς τιμήν των φυλακισμένων γυναικών? Γιατί δεν το καταλαβαίνω? ΚΟ.Δ.Ε.Π. : Πασχαλινή εκδήλωση στις φυλακές Κορυδαλλού

Πασχαλινή γιορτή στο γυναικείο τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού διοργανώνει αύριο στις τρεις το μεσημέρι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Β.Μιχαλολιάκου και της Προέδρου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Πασχαλίνας Καλαγιά , θα περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα και γεύμα, προς τιμήν των κρατουμένων γυναικών.Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και ειδικότερα στην σταθερή ενίσχυση των γυναικών που κρατούνται στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η κα Καλαγιά : «Τις άγιες ημέρες του Πάσχα, ο νους μας δεν μπορεί, παρά να είναι σε κάθε γυναίκα που δοκιμάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες, πολύ δε περισσότερο σε εκείνες που έστω και προσωρινά, στερούνται την ελευθερία τους. Η γιορτή αυτή θα είναι μια προσπάθεια να προσφέρουμε λίγη χαρά σε γυναίκες που βιώνουν την προσωπική τους περιπέτεια.»http://plateiaippodameias.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7804.html
Σχόλιο αοριστίες: 

Ο κάθε βλαχοδήμαρχος αφήνει και το στίγμα του. Ο ένας ονειρευόταν ταχύπλοη σύνδεση με τη Σαλαμίνα και στο τέλος αφομοιώθηκε τόσο από το ρόλο του που έκοβε τις επιταγές από το προσωπικό του μπλοκ για τα λεφτά του Δήμου και του υδροπτέρυγου  που είχε βάλει στη γραμμή, τον καταδίκασαν βέβαια με 15ετή αναστολή αν δεν κάνω λάθος Άλλος βγήκε δήμαρχος για να βγαίνει στα μπαλκόνια και να κάνει τον ποδοσφαιροπαράγοντα. Ένας άλλος ήθελε βαποράκια στη στεριά και το είχε φτιάξει ένα  στην Τερψιθέα, πέρναγες και το έφτυνες (έτσι αναγκαστήκαν και το βγάλανε) Ο τωρινός δήμαρχος του Πειραιά είναι πολύ ευαίσθητος, υπέρ της βοηθείας και της ελεημοσύνης. Εκτός από αυτό είναι και θυμόσοφος όπως ο λαός μας, δύο φορές τον έχω ακούσει να λέει παροιμίες. Η μία ήταν <<όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη>> και η άλλη <<  Ει κουμπάρε δανεικά είναι του γάμου τα κουλούρια>> Μήπως κάνει συμπαράσταση στην κ. Σταμάτη και τον κακολογώ τον άνθρωπο;

Εάν ένας δειλός και ανόητος άνθρωπος είναι σκληρός, αυτό προκαλεί απέχθεια, αν όμως ο έξυπνος και τολμηρός είναι σκληρός, αυτό προκαλεί τρόμο.

  
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ;;;