Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν οι βατράχοι.Αναφορικά με τα σημερινά γεγονότα που συνέβησαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο: Από τους 300 δύο τρεις έχουν ήθος, ενώ δεν υπάρχει κανένας εμπνευσμένος. 
Συνήθως ο κόσμος φωνάζει: Ενας εισαγγελέας δεν υπάρχει;;; Υπήρχε..... Σκοτώθηκε....... Ήταν ο Τσεβάς. Ασχολείτο με τη 17Ν όλως τυχαίως .
  
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΕΒΑ‘Η κρισιμότης εις την οποίαν έχουν περιέλθει το εθνικά μας πράγματα και οι μεγάλοι κίνδυνοι προς τους οποίους φερόμεθα επιβάλλουν, περισσότερον από πάντοτε, γυμνήν, οσονδήποτε ωμή και αν είναι, την αλήθειαν. Και την αλήθειαν αυτήν, όπως την βλέπωμεν και την πιστεύωμεν, θεωρούμεν καθήκον μας να διακηρύξωμεν’

Αλεξ. Παπαναστασίου

Το παρελθόν

Με το ανωτέρω προοίμιο άρχιζε το γνωστό πύρινο μανιφέστο του της 12 Φεβρουαρίου 1922 ο οραματιστής της Ελληνικής Δημοκρατίας Αλεξ. Παπαναστασίου.Η ομοιότητα των γεγονότων των ημερών μας, ως

Ποντιακή Γενοκτονία


Στις 19 Μαΐου του 1919 ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα. Η ημέρα αυτή αναγνωρίζεται ως ημέρα θύμησης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Κατά την περίοδο του κινήματος των Νεότουρκων από 1914-1923 εκτιμάται ότι χάθηκαν 213.000-368.000 χιλιάδες Ελλήνων. Οι μέθοδοι που

ΟΥΦ ΕΓΡΑΨΑ ΣΗΜΕΡΑ


Όποιος είναι δικηγόρος του εαυτού του έχει έναν χαζό για πελάτη. Αγγλική παροιμία

O Κύριος  Βορίδης  ακούσαμε ότι με άγριες διαθέσεις πηγαίνει στην βουλή να απαντήσει στην κατηγορία ότι ο Παπαδόπουλος μέσα από το κελί του τον διόρισε στην ΕΠΕΝ.

Να θυμίσουμε λίγα χρήσιμα για να μην ακούμε γαλλικά ποδοσφαιρικά στην Βουλή. Και χαιλ χιτλερΜε κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν.
Όττο Φον Μπίσμαρκ, 1815-1898, Γερμανός καγκελάριος


Δεν πρέπει να περιμένουμε από τους ανθρώπους να έχουν σεβασμό στο νόμο και στην τάξη, μέχρι να διδάξουμε σεβασμό σ’ αυτούς που έχουμε εμπιστευθεί να εφαρμόσουν το νόμο.
Hunter S. Thompson, 1937-2005, Αμερικανός συγγραφέαςΠερισσότεροι νόμοι, λιγότερη δικαιοσύνη.
Κικέρων, 106-43 π.Χ., Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός