Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Σε λένε «γενναιόδωρο» για να σου φάνε τα λεφτά, σε λένε «γενναίο» για να σε βάλουν να σκοτωθείς. Τουρκική παροιμία
Κάποτε ήταν ένας Σουλτάνος
πολύ σπάταλος αυτός και το χαρέμι του, έτσι έβαζε τον βεζίρη του να βάζει συνέχεια φόρους, φόρο εάν είχες άλογο, φόρο εάν είχες καλύβι, φόρο εάν πήγαινες εκκλησία, φόρο εάν είχες ένα ζευγάρι βόδια, φόρο ανάλογα πόσα παιδιά είχες, κάθε μέρα και άλλο φόρο........και πλειστηριασμούς
Ρώταγε κάθε φορά τον Μπεζεβέγκη που είχε για τα χαράτσια τι λέει ο κόσμος. Του έλεγε ο Μπεζεβέγκης, ότι ο κόσμος φωνάζει και ο Σουλτάνος απαντούσε μην δίνεις σημασία, βάλτους και άλλο φόρο, έτσι έβαζε κάθε τρεις και λίγο χαράτσια και έκοβε κεφάλια. Μια μέρα πάει στο Σαράι μετά από νέο γδάρσιμο και τον ρωτάει ο Σουλτάνος τι λέει ο κόσμος; Τίποτε του απαντά αυτός, δεν μιλάνε δεν φωνάζουν, σιωπή. Άλλαξε σαράντα χρώματα ο Σουλτάνος και βγάζει φωνή μεγάλη και λέει βγάλτε όλους τους φόρους, κλείστε τις πόρτες, προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε .Δεν πρόλαβε όμως, ο λαός ξεσηκώθηκε και μετά από μέρες τον έσφαξαν σαν αρνί αυτόν και τους τρακόσους γενίτσαρους που είχε.

ΖΗΤΩ Η ''ΠΑΣΟΚική ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ''... Το νέο μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στον φυσικό του χώρο: Στην ΔεξιάΣε μια συμμαχία, πάντα ο ένας κάνει το άλογο κι ο άλλος τον καβαλάρη.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν, 1870-1924, Σοβιετικός ηγέτης

ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΕΙ: Εγώ με αυτές τις πεποιθήσεις μεγάλωσα, όπως και σεις. Δικάστε με, αν μπορείτε!Η πολιτική είναι μια πάλη συμφερόντων μεταμφιεσμένη σε αγώνα αρχών.
Ambrose Bierce, 1842–1914, Αμερικανός συγγραφέας

Στην πολιτική, δύο πράγματα έχουν σημασία: το πρώτο είναι τα λεφτά και δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο είναι το δεύτερο. 
Mark Hanna, 1837-1904, Αμερικανός πολιτικός

Οι πολιτικοί που τους ενοχλούν τα Μέσα Ενημέρωσης είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα.Οι πολιτικοί είναι σαν τα άλογα: δεν μπορούν να προχωρήσουν ίσια χωρίς παρωπίδες.
Anatole France, 1844-1924, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1921