Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

To μεγάλο γεγονός!!!


Ποιοι είναι Σύμμαχοι μας????Χίλιοι τούρκοι με αγαπούν και ένας με μισεί
Χίλιοι εβραίοι με μισούν και κανένας δεν με αγαπά.
γιος Κοσμς Ατωλός  από το Συναξάρι του έθνους.

H άγνοια είναι σαν ένα σάπιο δόντι. Την καταλαβαίνεις μόλις ο άλλος ανοίξει το στόμα του.Όσα πιο λίγα ξέρει κανείς, τόσο πιο πολύ θέλει να τα πει.
Μόνο ο Σωκράτης ήξερε, μετά από μια ζωή συνεχούς μόχθου, ότι δεν ήξερε τίποτα. Τώρα, κάθε πρώην βουλευτάκος το ξέρει αυτό. Πώς κατάντησε τόσο εύκολο;


Ignoti nulla cupido. Timendi causa est nescire.. Dulce bellum inexpertis. Omne ignotum pro magnifico.

Κατάλαβε κανένας από τους 299 υπόλοιπους βουλευτές τι είπε; Και όμως αυτά που είπε  ηταν πολύ σοφά!
Όλοι θυμήθηκαν ότι διόρισε τις κόρες του. Ξεχνάνε όμως ότι δεν διαθέτει τα χρήματα των υπολοίπων να τις έχει σπίτι να κάθονται που πολύ θα το ήθελε!

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣΓεράσιμος Ραυτόπουλος. Λοχίας ετών 11
Η ζωή του, οι περιπέτειές του, η πολεμική του δράση, ο ηρωϊσμός του, το ντύσιμό του και η εποχή στην οποία έζησε και έδρασε δεν αφήνουν άλλα περιθώρια.
Μιλάμε για τον Γεράσιμο Ραυτόπουλο τον οποίο βλέπετε στην φωτογραφία. Στην μέση του κρέμεται μαστίγιο, στο κεφάλι του τυλιγμένος επίδεσμος, ενώ φέρει στολή δεκανέα του Ελληνικού Στρατού.
Αυτός είναι και ο μικρότερος υπαξιωματικός του στρατού μας και μάλιστα με πολεμική δράση.
Ο μικρός Γεράσιμος με πατέρα αρτοποιό από

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ, ΣΕΡΦΙΩΤΗΣ, ΣΚΟΥΖΕΣ, ΤΖΑΜΑΔΟΣ
Στην επίσημη στατιστική των Ηνωμένων Πολιτειών  του 1800 αναφέρονται διάφορα προϊόντα που φθάνουν από την Ελλάδα όπως σταφύδα, σύκα, αμύγδαλα, ξηροί καρποί κ.α. Επίσης εμφανίζονται και εξαγωγές προς την Ελλάδα και μάλιστα ύψους 429.375 δολαρίων. Φαίνεται ότι κάποιοι έλληνες καπετάνιοι (κυρίως Υδραίοι και Σπετσιώτες) με τα πενιχρά μέσα της εποχής κατάφερναν