Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Αρχίζουν: Κλητήρες, κατασχέσεις…. Πλειστηριασμοί.


Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία; Ιερός Αυγουστίνος, 354-430, ΆγιοςΔυο άρθρα περί δικαιοσύνης  και Πλειστηριασμών σπιτιών με διαδικασίες εξπρές για όσους έχουν χρέη στο Δημόσιο που μου έκαναν τεράστια εντύπωση και τα οποία σας παραθέτω

 Το πρώτο:
Του Γιάννη Ντάσκα


Όργια χρηματισμού δικαστικών υπαλλήλων αλλά και κάποιων επίσης δικαστικών κρύβονται πίσω από το πάρτι των παραγραφών πολύ χοντρών υποθέσεων στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στρατοί νομικών, δικαστικών υπαλλήλων αλλά και κάποιων δικαστικών που

«Στην ανάγκη με τη βία» στο Focus Κυριάκος ΜητσοτάκηςΠού τελειώνει η πειθαρχία; Πού αρχίζει η βαναυσότητα; Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, χιλιάδες παιδιά ζουν σε μια σιωπηλή κόλαση πεινώντας.


Η πολυτέλεια καταστρέφει τις δημοκρατίες. Η φτώχεια τις μοναρχίες.Από όλες τις τυραννίες, μια τυραννία που εφαρμόζεται ειλικρινά για το καλό των θυμάτων της, μπορεί να είναι η πιο καταπιεστική.

Πίστη στην πατρίδα, πάντα. Πίστη στην κυβέρνηση, όταν το αξίζει. Μητσοτάκης στο Focus: Θα φροντίσω να καταστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι περισσότερο ευέλικτοι, είτε με το καλό είτε με τη βία.

Η κοινή πεποίθηση ότι η επιτυχία χαλάει τους ανθρώπους, κάνοντας τους εγωιστές και ματαιόδοξους, είναι λανθασμένη. Αντίθετα τους κάνει, συνήθως, ταπεινόφρονες, ανεκτικούς και ευγενικούς. Η αποτυχία είναι που κάνει τους ανθρώπους πικρόχολους και σκληρούς.
 

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, κάνει όμως ομοιοκαταληξίες.Ο Κ Καραμανλής σφίξτε τα ζωνάρια.
Ο Α Παπανδρέου βλέπω φώς στο τούνελ.
Ο Κ Σημίτης οικοδομούμε την Ελλάδα του 21 αιώνα
Ο Γ Παπανδρέου, λεφτά υπάρχουν.
 Που είναι τα λεφτά?

Οι ανάγκες της κοινωνίας προσδιορίζουν την ηθική της.Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τη σιωπή σου, δεν μπορεί να καταλάβει ούτε τα λόγια σου.


Κάθε έθνος που θεωρεί πιο σημαντικές την ευκολία και την άνεση από την ελευθερία του, θα χάσει σύντομα