Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Η κυβέρνηση είχε να διαλέξει ανάμεσα στον πόλεμο και τη ντροπή. Διάλεξε τη ντροπή. Αλλά θα έχει και πόλεμο.Η Ελλάδα τον περασμένο αιώνα ήταν σε δυο πολέμους. Μετά τον πρώτο, ήταν ακόμα ισχυρή. Μετά τον δεύτερο ήταν ακόμα κατοικήσιμη. Εάν γίνει τρίτος θα την βρει διαμελισμένη;;;;
Δεν πρέπει να αρχίζουμε μια μάχη παρά μόνο όταν δεν έχουμε άλλη επιλογή, εφόσον από τη φύση της η έκβαση μιας μάχης είναι αμφίβολη. Από τη στιγμή όμως που θα αρχίσει η μάχη, οφείλουμε να νικήσουμε ή να πεθάνουμε.

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης. Γιάννης Μακρυγιάννης, 1794-1864, Αγωνιστής του ‘21Το δέντρο της ελευθερίας πρέπει να αναζωογονείται από καιρού εις καιρόν με το αίμα πατριωτών και τυράννων. Είναι το φυσικό της λίπασμα.
Τόμας Τζέφερσον,  Αμερικανός πρόεδρος

Μια ελεύθερη χώρα επιβιώνει με την παραγωγή. Ο Κρατισμός επιβιώνει με τη λεηλασία.Ο Κρατισμός χρειάζεται την αναταραχή. Μια ελεύθερη χώρα, όχι.

Δεν υπάρχει σημαία αρκετά μεγάλη για να καλύψει τη ντροπή να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους.

ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙΑπεργία πείνας κάνουν πολλοί. Συμπόσιο όμως; Αυτό το συμβολικό τρόπο βρήκαν οι διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη για να μπουν ξανά στο μάτι της κυβέρνησης. Την ημέρα που ξεκίνησε το Ραμαζάνι, η περίοδος που οι Μουσουλμάνοι νηστεύουν φαγητό και νερό από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου, οι διαδηλωτές αντιστάθηκαν και σε αυτό. Εστησαν ένα «τραπέζι» 500 μ. στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: iefimerida.gr

Η γυναίκα είναι το τελευταίο πράγμα που έκανε ο Θεός. Αναγκάστηκε να την φτιάξει Σάββατο βράδυ. Η κούραση είναι εμφανής.


Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: αυτοί που λένε στο Θεό γενηθήτω το θέλημά σου. Kαι αυτοί που τους λέει ο Θεός καλά,      κάνε ό,τι νομίζεις.

Μην είσαι ταπεινόφρων. Δεν είσαι τόσο σπουδαίος.Αιδώς Αργείοι: “Σπόνσορας” των ΙΕΚ ΑΚΜΗ ο υπουργός Παιδείας!

Από τη μια ο υπουργός Παιδείας διαλύει την δημόσια εκπαίδευση (κλείνει σχολεία και πανεπιστημιακές σχολές- σχέδιο Αθηνά κι απολύει εκπαιδευτικούς) και από την άλλη τρέχει και διαφημίζει φιέστες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Χωρίς ίχνος ντροπής ο Κ. Αρβανιτόπουλος όχι μόνο παρέστη στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στον Πειραιά αλλά