Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΩΦΕΛΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ? ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ? ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!Ποιον ωφέλησαν οι στρατιωτικές προετοιμασίες και δαπάνες φάνηκε στα Κυπριακά. Ενώ είχαμε δύο μεραρχίες με πολιτικά ρούχα και τεράστια έξοδα, θυσίες ετών. Τι σύμπτωση…. Η μία ανακλήθηκε την κρίσιμη εποχή. Η άλλη που έμεινε είχε τη δύναμη πυρός για δύο αλλά αυτό δεν αποδείχτηκε. Αυτό που αποδείχτηκε είναι ότι όλες οι αμερικάνικες βάσεις και οι αγγλικές έκαναν το κατά δύναμη να μην μείνει βατραχάνθρωπος, διμοιρία Λοκ, εμφανιστεί ελληνικό πλοίο ή αεροπλάνο. Το Κυπριακό είναι μικρογραφία τι πρόκειται να συμβεί στη Θράκη, Νησιά, ακτή Βόλου. Άμυνα με βάση στο Άκτιο δεν εξασφαλίζεται.
 Πάνος Μποτσάκης. Η Σημερινή Μεταπυρηνική Οικονομική Κρίση και οι Προπυρηνικές Κυκλικές.1984 

Περί Τσοχατζόπουλου Λιακουνάκου και ΣΙΑ. Πολεμικές Δαπάνες.Οι πολεμικές δαπάνες είναι σαν τη λίμα και τη γάτα. Η γάτα γλύφει τη λίμα , αλλά ταυτόχρονα και το αίμα της ή σαν τον διαρήκτη όταν πριονίζει το λουκέτο. «Τι κάνεις εδώ» τον ρώτησε ένας περαστικός μεθυσμένος. « Δεν βλέπεις παίζω βιολί», «Μα δεν ακκούγεται βιολί» . «Αύριο θα το ακούσεις».

Δεν μας σώζει το ένδοξο παρελθόν της ρητορίας, το παρόν ζεματάει.
Διαβάζουμε στο βιβλίο του Πάνου Μποτσάκη: Αιγαίο (Η αμέλεια Θησέα- Αθηναίων έπνιξε τον Αιγέα) Μάρτιος 1988 σελίδα 54                 
 Αυτό που ενδιαφέρει την Δύση είναι τα χρέη στο Αιγαίο να φτάσουν τα 160 δις δολλάρια οπότε το κόστος του προς διανομή βαρελιού θα είναι 80 σεντς και το κέρδος αστρονομικό. Έχει και η οικονομία τις πολύ κρυφές τις πλευρές. Ποιος γνωρίζει ή διεκδίκησε τους 20 τόνους χρυσού που απόσπασε η γερμανική οικονομία από την ιδιωτική της Ελλάδας στην Κατοχή και τις τρεις εκατοντάδες από την κατεχόμενη Ευρώπη;

Αοριστίες: Μόλις το χρέος μας έφτασε τα 160 προς 170 δισεκατομμύρια παραιτήθηκε αμέσως η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου με το περίφημο Λεφτά Υπάρχουν, υποθηκεύσαμε την πατρίδα μας με το μνημόνιο και πριν την τριχοτόμηση και την αναδιανομή θα ζήσουμε την κρατική πτώχευση.