Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Ο κιοφτές έκανε το θαύμα του. Εν κρυπτώ αυξήσεις στα ναύλα το καλοκαίρι
"Εν κρυπτώ" αυξήσεις στα ναύλα σε μια σειρά τοπικές ακτοπλοϊκές γραμμές δόθηκε μεσά στην καρδιά του καλοκαιριού με Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Η Υπουργική Απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 1772/23-7-2013) και άρχισε ήδη να εφαρμόζεται σε μια σειρά από τοπικές γραμμές αλλά και στον Αργοσαρωνικό
Να σημειωθεί ότι στις ίδιες γραμμές αύξηση στα ναύλα κατά 2,4% δόθηκε και τον Οκτώβριο με Απόφαση του τότε υπουργού Κωστή Μουσουρούλη.
Για τη νέα αύξηση η Απόφαση του ΥΝΑ επικαλείται την άνοδο κατά 0.8% του Δείκτη Τιμών του Καταναλωτή. Ωστόσο, το υπουργείο δεν δημοσιοποίησε την αύξηση και φυσικά

Όταν μία χώρα θέλει να έχει φθηνή ενέργεια και ανεξάρτητη οικονομική πολιτική καταστρέφεται. Με το Ιράν το ίδιο θα συμβεί;Η προσπάθεια του Περόν να γίνει πυρηνική δύναμη η Αργεντινή άρχισε έστω φιλογερμανικά το 1950 με ένα μέρος από τους Ναζί επιστήμονες που είχαν καταφύγει στην Ν. Αμερική προσλήφθηκαν από τον Περόν, όπως προσλήφθηκαν από τον Ρούσβελτ- Τρούμαν όσοι… κατέφευγαν μετά το 1945 στην Β. Αμερική ή και στην ΕΣΣΔ από τον Στάλιν.
Το 1970 ο Περόν βρήκε χρηματοδότη τον Καντάφι, αλλά δεν