Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, γιά τα καλά λόγια που είπε γιά τον πρόεδρο και τον αγώνα του, ο κ. Α. Σαμαράς.


- Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου: ''Σε πολύ θερμό κλίμα η συνάντηση. Πήραμε την στήριξη που θέλαμε...Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι''.
- Αίτημα Ομπάμα στον Σαμαρά: ''Θέλω στην κυβέρνησή μου ως υπουργούς, Στουρνάρα, Κωστή και Μηταράκη''.
- Στελέχη του Λευκού Οίκου και του Στέητ Ντηπάρτμεντ, ζήτησαν επίμονα να τους κάνουν σεμινάρια-μαθήματα παραπληροφόρησης, οι σύμβουλοι- συνεργάτες του 'Ελληνα πρωθυπουργού, Γ. Μουρούτης και Χρ. Λαζαρίδης.
- Ο πρόεδρος φοβήθηκε, όταν δειλά ζήτησε να γίνει η Ελλάδα ''υποδορυφόρος'' του ''δορυφόρου'' Ισραήλ, μην του πει ΟΧΙ ο κ. Σαμαράς.
- ''Ζαλίστηκε'' ο Ομπάμα μόλις άκουσε από τον κ. Σαμαρά γιά τα

Γιάννη μου τι μου θύμισες με αυτές τις δηλώσεις σου…«Mε απόφαση της Βουλής, όλα τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, δεν θα πάνε γενικά στον κρατικό προϋπολογισμό και, αυτό που φοβούνται πολλοί, στους δανειστές, αλλά θα δημιουργηθεί ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης γενεών, ένας κουμπαράς δηλαδή, όπου θα καταλήγουν όλα τα έσοδα»... (Γιάννης Μανιάτης, υπουργός Περιβάλλοντος και Eνέργειας, 3 Αυγ. '13).

Μου θύμισες τον Καραμουρτζούνη, που μιλούσε και έκανε εράνους για ταμεία

Η δύναμη ελκύει πάντα ανθρώπους με χαμηλή ηθική.
ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΑΝΕΚΔΟΤΑ
Αλλά και σ' όλα τ' άλλα μέρη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ο Ιουστινιανός τα ίδια έκανε: διάλεγε τους πιο διεφθαρμένους ανθρώπους και τους πουλούσε τα αξιώματα εισπράττοντας για αντίτιμο μεγάλα χρηματικά ποσά γιατί κανένας έντιμος άνθρωπος ή έστω και κάπως συνετός δεν θα έβαζε ποτέ στο νου του να πληρώσει με δικά του χρήματα το προνόμιο να ληστεύει

Το κράτος είναι φτιαγμένο για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το κράτος.
Η συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης είναι υπερβολικά δύσκολη υπόθεση για έναν μαθηματικό. Χρειάζεται έναν φιλόσοφο.

Τα ''πονηρά κόλπα'' του Ισραήλ με το φυσικό αέριο.Την ώρα που στην Κύπρο υπογραφόταν το μνημόνιο ενεργειακής συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και ο Κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης καλούσε την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο δέσμευσής της για την εξαγωγή του φυσικού αερίου της χώρας από τον τερματικό σταθμό υγροποίησης στην Κύπρο, ισραηλινά MME γνωστοποιούσαν ότι, έχουν ήδη ξεκινήσει οι συνομιλίες με την Αγκυρα για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει αέριο στην Ευρώπη, μέσω τουρκικού εδάφους.