Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σβάστικα κονσερβοκούτι και φωτιά.Η ελληνική επανάσταση απέτυχε παταγωδώς. Αν δεν ήταν η Βρετανική Αυτοκρατορία δεν θα ήμασταν κράτος. Γιατί; Γιατί ενώ είχαμε τους καλύτερους αγωνιστές και για δύο χρόνια κάναμε τους ευρωπαίους να δακρύζουν από το θάρρος μας, αποφασίσαμε όμως να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου.

Το έπος του ’40 μας φέρνει δάκρυα στα μάτια. Για άλλη μία φορά ο κόσμος έβλεπε τη μικρή φτωχή κατεστραμμένη Ελλάδα από την Μικρασιατική καταστροφή να αντιστέκεται με ξιφολόγχες στις δυνάμεις του Άξονα. Να πολεμάει και να κρατάει το μέτωπο ενάντια σε Ιταλούς και Γερμανούς. Ο Winston Churchill είπε : Hence we will not say that Greeks fight like heroes, but that heroes fight like Greeks. Ο Franklin D. Roosevelt σε γράμμα του στον Έλληνα Πρέσβη στις 29 Οκτωβρίου του 1942 έγραφε: Greece has set the example which every one of us must follow until the despoilers of freedom everywhere have been brought to their just doom. Μετά τι έγινε; Εμφύλιος. Αριστεροί με δεξιούς. Δεξιοί με αριστερούς. Αίμα, αίμα, αίμα. Και έτυχε η Αμερική να θέλει ένα δεξιό κράτος στη βαλκανική.   

Σήμερα ξυπνήσαμε και ακούσαμε ότι ένα νέο παιδί, μία φωνή, μία

Παίζει με την Δημοκρατία ο εξουσιομανής πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς; Την ''Χρυσή Αυγή'' την ψηφίζει η πλειοψηφία της Αστυνομίας. Υπουργός Προ.Πο., ο Κερκυραίος.
Eίναι τυχαίο το γεγονός ότι όλοι οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι ακροδεξιοί ή εθνικιστές;
Αν θέλει να τσακίσει την ακροδεξιά, ας αρχίσει πρώτα από τα φασιστοειδή του ''Μεγάρου Μαξίμου'' (Μπαλτάκο και σία) και από τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο (ακροδεξιό Μ. Βορίδη).

Το παιχνίδι στημένο: «Ξεχάστε τα μνημόνια και την εξαθλίωση του λαού, γιατί ''κινδυνεύει η Δημοκρατία'', από την ''Χρυσή Αυγή'' που χρησιμοποιούμε γιά να

Τίμων ο Αθηναίος


Ο Τίμων φυγάς στον Υμηττό. Ελαιογραφία του Τομά Κουτύρ

O Τίμων ο μισάνθρωπος, ο αρχαιος συμπολίτης και ερημίτης του Υμηττού, όταν ήταν νέος, ήταν πολύ πλούσιος. Αλλά οι κόλακες που τον περιστοίχιζαν, του τα έφαγαν όλα και τον άφησαν πανί με πανί. Και όσο ο Τίμων

Υδράργυρος βρέθηκε σε "κινέζικο" γαλέοΥδράργυρος ανιχνεύτηκε σε μεγάλη παρτίδα εισαγόμενου από την Κίνα κατεψυγμένου γαλέου.
Οι ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά προχώρησαν στην κατάσχεση 16 τόνων κατεψυγμένου γαλέου και στην δέσμευση περίπου

Κι άλλες ''αρπαχτές'' στο όνομα της Ομογένειας; Επιτήδειοι στην Ελλάδα διοργανώνουν συναυλία... ''απόδημου Ελληνισμού''Στο ''Ηρώδειο'', 28 Σεπτεμβρίου '13, με τιμή εισόδου από 10 ίσαμε 50 ευρώ το άτομο (η σχετική αναγγελία).
ΠΟΙΟΣ έδωσε το δικαίωμα σε ανθρώπους στην Ελλάδα, που ουδεμία σχέση έχουν με τον απόδημο Ελληνισμό, να κάνουν ''συναυλίες-αρπαχτές'' ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ της Ομογένειας;
Γιατί, τα υπουργεία Πολιτισμού και Εξωτερικών έθεσαν υπό την ''αιγίδα τους'' την εκδήλωση, όταν ο απόδημος Ελληνισμός ούτε σχέση έχει, ούτε γνωρίζει τίποτα; Ως σκοπός της συναυλίας προβάλονται: «Η ίδρυση Μουσείου Απόδημου Ελληνισμού», αλλά και η δημιουργία... «γλυπτού αγάλματος γιά τον Ελληνισμό της Διασποράς», σε χωριό κοντά στην Ολυμπία. Από τον διοργανωτή τονίζεται ακόμα, ότι «στο ξωκλήσι της ξενιτιάς στον Αη Γιάννη στα Μακρίσια της Ολυμπίας, ο απόδημος Ελληνισμός γιορτάζει γιά 23 χρόνια».
Επειδή ως Ομογενείς, αγνοούμε, δυστυχώς, τόσο