Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Τραγική κατάληξη είχε μια τηλεοπτική εκπομπή στη βόρεια Ινδία, ένας θεατής της οποίας αυτοπυρπολήθηκε και αγκάλιασε ένα τοπικό πολιτικό...ΕΥΤΥΧΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ?
Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Η προεκλογή εκπομπή στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Doordarshan, μανητοσκοπείτο την Δευτέρα, σε ένα πάρκο της πόλης Σουλτανπούρ.

Ένας άντρας, που κατονομάστηκε από την αστυνομία ως Ντουργκές Κουμάρ Σινγκ, βγήκε από ένα
πλήθος περίπου 150 θεατών, περιέλουσε τον εαυτό του με βενζίνη και στη συνέχεια άρπαξε στην αγκαλιά του τον τοπικό ηγέτη του κόμματος Μπαχουτζάν Σαμάτζ, Καμρουζάμα Φαούτζι.

Ο Σινγκ υπέστη εγκαύματα στο 95% του σώματός του και ο Φαούτζι στο 75%.

"Ο άνδρας αυτός ήρθε ξαφνικά στη σκηνή, λούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε πριν αγκαλιάσει σφιχτά έναν από τους καλεσμένους πολιτικούς", δήλωσε ο τοπικός φωτογράφος Πανκατζ Κουμάρ Γκούπτα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Ο κόσμοτς ήταν πολύ σοκαρισμένος για να καταλάβει τι συνέβαινε", είπε ο Γκούπτα, του οποίου οι φωτογραφίες δείχνουν τους δύο άνδρες τυλιγμένους στις φλόγες και τους θεατές να φεύγουν από τη σκηνή.

Δύο άλλοι τοπικοί πολιτικοί που λάμβαναν μέρος στο σόου, ο Ραμ Κουμάρ Σινγκ και ο Τσοντάρι Χρίνταϊ Ραμ Βέρμα, υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα προσπαθώντας να σώσουν το φλεγόμενο ζευγάρι.

Τα κίνητρα του δράστη είναι αδιευκρίνιστα.

Τα πολυάριθμα τηλεοπτικά κανάλια της Ινδίας μεταδίδουν νυχτερινά ντιμπέιτ στη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών, που διαρκούν εβδομάδες και ολοκληρώνονται στις 12 Μαΐου. Οι εκπομπές συχνά γίνονται σε χωριά και πόλεις με τους πολιτικούς να απαντούν στις ερωτήσεις μπροστά στους ψηφοφόρους.

Το αντιπολιτευόμενο ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) φέρεται ως φαβορί, καθώς το κυβερνών Κόμμα του Κογκρέσου της Σόνια Γκάντι εμφανίζεται αποδυναμωμένο μετά από μια δεκαετία στην εξουσία, καθώς και από διάφορες υποθέσεις διαφθοράς.

india debate1 29-4-2014

directNEWS.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..