Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ συγκλόνισε την Ινδονησία

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ συγκλόνισε την Ινδονησία


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο της Ινδονησίας, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS), προκαλώντας πανικό στους κατοίκους που έσπευσαν να
εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Το USGS είχε ανακοινώσει αρχικά μέγεθος 6,5 βαθμών, πριν το αναθεωρήσει προς τα κάτω. Οι ινδονησιακές αρχές απέκλεισαν οποιοδήποτε κίνδυνο για τσουνάμι.

Η δόνηση σημειώθηκε στη θάλασσα στις 05:46 (ώρα Ελλάδας) σε βάθος 30 χλμ. σε μια ζώνη που βρίσκεται σε απόσταση 130 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Μονταγιάγκ, διευκρίνισε το USGS.


Η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλες πόλεις στο νησί Σουλαουέζι, όπως το Μανάντο και το Γκοροντάλο. "Η δόνηση έγινε αισθητή στους κατοίκους του Μανάντο οι οποίοι έσπευσαν να βγουν από τα σπίτια τους", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση των καταστροφών, ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

Ένας ρεσεψιονίστ ξενοδοχείου είπε πως μια ελαφρά δόνηση έγινε αισθητή για περίπου πέντε δευτερόλεπτα: "Οι φιλοξενούμενοί μας δεν πανικοβλήθηκαν, αλλά δεν κινήθηκαν μέχρι που η δόνηση σταμάτησε", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο επικεφαλής της ινδονησιακής Υπηρεσίας Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Γεωφυσικής, ο Μοχάμαντ Ριγιάντι, επισήμανε από την πλευρά του πως μέχρι στιγμής δεν έχουν επισημανθεί "θύματα ούτε ζημιές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..