Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Καταζητούνται οι δολοφόνοι των Φόλεϊ και Σότλοφ - Οι ΗΠΑ τους επικήρυξαν


Εβδομάδες μετά τις αποτρόπαιες δολοφονίες των Αμερικανών δημοσιογράφων, Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ, από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε αμοιβή για όποιον δώσει
πληροφορίες για τους εξτρεμιστές που σκότωσαν τους ρεπόρτερς.

Έπειτα από ομόφωνη απόφαση, η αμοιβή κυμαίνεται στα 10 εκατ. δολάρια για όποιον δώσει σημαντικές πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψη όσων βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία των δύο Αμερικανών.

«Ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να τιμήσουμε τη μνήμη του Τζέιμς Φόλεϊ και του Στίβεν Σότλοφ είναι να φέρουμε τους σατανικούς δολοφόνους τους ενώπιον δικαιοσύνης και αυτό το μέτρο θα μας βοηθήσει», δήλωσε ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο.

Βέβαια, η απόφαση για αμοιβή ελήφθη παρά το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε να καταβάλει λύτρα για την απελευθέρωση των δημοσιογράφων από τους τζιχαντιστές του IS.

Άλλωστε, η μητέρα του Φόλεϊ, Νταιάν, δήλωσε σε συνέντευξή της στο ABC News πως Αμερικανοί αξιωματούχοι ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν στην οικογένεια ποινές αν επιχειρούσαν να πληρώσουν τους εξτρεμιστές του IS, ενώ ανάλογη αντιμετώπιση είχαν και οι συγγενείς του Σότλοφ. Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως η πληρωμή λύτρων στις τρομοκρατικές ομάδες μπορεί να θέσει σε κίνδυνο περισσότερους Αμερικανούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..