Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που δρούσε στη Βόρεια Ελλάδα

spiera3 voreia ellada 9-9-2014


Στα ίχνη και στη συνακόλουθη εξάρθρωση τριμελούς σπείρας, η οποία ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών, σε διάφορες...

περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οδήγησε η
ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, ηλικίας 39, 24 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών».

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον κατά το τελευταίο έτος, τα μέλη της συμμορίας διέπραξαν 14 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, Ξάνθης Έβρου, Ροδόπης και Κιλκίς.

Ειδικότερα, σε 11 περιπτώσεις, αφαίρεσαν ή αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από οικίες, καταστήματα (συνεργεία, ψητοπωλείο) καθώς και από γηροκομείο, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ, χρυσαφικά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας 3.450 ευρώ.

Επιπλέον, αφαίρεσαν από δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από ακόμη ένα, τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι οι συλληφθέντες, κατά την τέλεση των έκνομων ενεργειών τους, χρησιμοποιούσαν δύο συγκεκριμένα αυτοκίνητα, ως εξής:

Στο ένα όχημα, είτε δεν τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, είτε τοποθετούσαν αφαιρεθείσες πινακίδες έτερων αυτοκινήτων,

ενώ το άλλο όχημα χρησιμοποιούνταν ως βοηθητικό μέσο για την προσέγγιση, διαφυγή ή παραπλάνηση των διωκτικών Αρχών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και τα προαναφερόμενα αυτοκίνητα.


Σημειώνεται ότι, ένα εκ των συλληφθέντων μελών (39χρονος), τελούσε σε υφ' όρον απόλυση, έπειτα από σχετικό του αίτημα, καθώς εξέτιε ποινή κάθειρξης σε κατάστημα κράτησης, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..