Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Γαλλίδα εθελόντρια προσβλήθηκε από τον ιό Εμπολα

Γαλλίδα εθελόντρια προσβλήθηκε από τον ιό Εμπολα


Μια Γαλλίδα εθελόντρια που εργάζεται στη μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans Frontières, MSF) και βρισκόταν σε αποστολή στην Μονρόβια της Λιβερίας προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα. Όπως
αναφέρεται στο δελτίο τύπου της οργάνωσης, η γυναίκα που νόσησε τέθηκε σε απομόνωση χθες, «αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων». Οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε την ίδια ημέρα επιβεβαίωσαν ότι έχει μολυνθεί από τον ιό.


Η εθελόντρια, την θέση της οποίας δε διευκρινίζει η μη κυβερνητική οργάνωση, αναμένεται να διακομιστεί σε ένα εξειδικευμένο θεραπευτικό κέντρο στη Γαλλία, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο απομάκρυνσης ιατρικού προσωπικού που εφαρμόζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η MSF εφαρμόζει εξαιρετικά αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας. Εντούτοις αυτός ο κίνδυνος υφίσταται σε αυτού του είδους τις παρεμβάσεις και οι ομάδες μας δεν έχουν απόλυτα γλιτώσει» από τον κίνδυνο αυτό, εξήγησε ο Μπρις ντε λα Βίγν, διευθυντής των επιχειρήσεων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, σε αυτό το δελτίο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..