Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Google: Εξαγόρασε το πρώτο high-tech... κουτάλι

Google: Εξαγόρασε το πρώτο high-tech... κουτάλι


Ενα πρωτοποριακό σύστημα εξάλειψης των κραδασμών και του τρέμουλου που επιτρέπει στον χρήστη του κουταλιού και των άλλων μαχαιροπήρουνων να τρώει με άνεση, απέκτησε η Google, με την εξαγορά της LiftLabs. To
high-tech κουτάλι σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ατόμων με συγκεκριμένες παθήσεις, όπως το Πάρκινσον, αλλά μπορεί αντίστοιχα να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο σε σειρά καταστάσεων που περιλαμβάνουν έντονους κραδασμούς, από χώρους εργασίας μέχρι μέσα μεταφοράς.


Μέσω ηλεκτρονικού τσιπ, ειδικού λογισμικού και αισθητήρων, μπορεί να απορροφηθεί ως και το 70% των κραδασμών, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η εταιρεία εξελίσσει ήδη και το... υπόλοιπο σετ των μαχαιροπήρουνων για να προσφέρει πλήρη γκάμα στους πελάτες της.

Κίνητρο της Google είναι αφενός η στρατηγική είσοδος στα αξεσουάρ που σχετίζονται με τον κλάδο της Υγείας, αλλά και αφετέρου το προσωπικό ενδιαφέρον του συνιδρυτή της Σεργκέι Μπριν. Πέρυσι, η Google είχε εξαγοράσει την Calico, φαρμακευτική που δραστηριοποιείται στα προϊόντα επιμήκυνσης της ζωής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..