Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Δεν είναι μόνο οι υπουργοί. Και οι συνεργάτες τους δεν πάνε φυλακή.

kokainh 31-10-2014


Σημαντική μείωση ποινών επιφύλαξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, στους καταδικασμένους για εμπόριο κοκαΐνης συνεργάτες πρώην υπουργών.

Πρόκειται για έναν 48χρονο πρώην
διευθυντή τραπεζικού καταστήματος στη Φλώρινα και έναν 53χρονο πρώην υπάλληλο στο τελωνείο Νίκης, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 11 και 12,5 ετών, αντίστοιχα, ως μέλη δωδεκαμελούς διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης στα Βαλκάνια. Πρωτοδίκως, είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών ο 48χρονος και 20,5 ετών ο 53χρονος.

Είχαν συλληφθεί από στελέχη του ΣΔΟΕ, τον Ιούλιο του 2011, ως μέλη κυκλώματος απο τη Σερβία και την ΠΓΔΜ, που μετέφερε ποσότητα 123 κιλών κοκαΐνης από τη Βολιβία. Τα ναρκωτικά είχαν φτάσει το καλοκαίρι του 2011 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κρυμμένα μέσα σε κοντέινερ με γεωργικά μηχανήματα. Το κοντέινερ παρακολουθούσε η αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA), η οποία ειδοποίησε τις ελληνικές αρχές, που προχώρησαν στην κατάσχεσή του.

Εκτός από τους δύο Έλληνες, που συνελήφθησαν μετά την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών τους, χειροπέδες φόρεσαν άλλα εννέα μέλη του κυκλώματος στη Σερβία και την ΠΓΔΜ.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν διατελέσει συνεργάτες υπουργών, την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, ο 48χρονος είχε διατελέσει εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου και ο 53χρονος υπήρξε συνεργάτης του πρώην υπουργού, Γιώργου Λιάνη, ο οποίος υποστηρίζει ότι τον είχε απομακρύνει από το γραφείο του επειδή είχε εμπλακεί και σε υπόθεση με όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..