Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Αθωώθηκε ο Γ. Κοσκωτάς για την απόπειρα δολοφονίας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου ΣιδέρηΜικτό Ορκωτό Δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα τον Γιώργο Κοσκωτά, ο οποίος είχε παραπεμφθεί σε δίκη για ηθική αυτουργία σεαπόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Γιώργου Σιδέρη.

Ο επιχειρηματίας, Γιώργος Κοσκωτάς, άλλοτε
ιδιοκτήτης της Τράπεζας Κρήτης και "πρωταγωνιστής" ενός από τα μεγαλύτερα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα που συγκλόνισε την Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του '80, δεν ήταν παρών κατά την ακροαματική διαδικασία, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, Τάκη Μιχαλόλια.

Η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορούσε πυροβολισμούς που είχε  δεχθεί ο παλαίμαχος επιθετικός ποδοσφαιριστής στις 15 Νοεμβρίου 2007, ενώ στάθμευε το αυτοκίνητο του σε υπόγειο γκαράζ στο Παλαιό Φάληρο, από τρεις αγνώστους, οι οποίοι είχαν καλυμμένα πρόσωπα.

Συγκατηγορούμενος του Γ. Κοσκωτά σε αυτή τη δίκη ήταν ο  Χρήστος Γρίβας, που είχε κατονομαστεί, όπως και ο επιχειρηματίας, από τον Γ. Σιδέρη, ο οποίος επίσης κρίθηκε αθώος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ένας από τους άγνωστους δράστες είχε πυροβολήσει δύο φορές τον κ. Σιδέρη έξω από το κλειστό παράθυρο της πόρτας του οδηγού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στον αριστερό βραχίονα και την ωμοπλάτη,φωνάζοντας: «Γιατί ρε π..., δεν έδωσες τα λεφτά στον πρόεδρο Κοσκωτά;».

Απών από τη δίκη για λόγους υγείας, ήταν και ο Γιώργος Σιδέρης, ο οποίος κατά την προδικασία είχε υοστηρίξει ότι την επίμαχη περίοδο δεχόταν πιέσεις για 14 μεζονέτες, που ανήκαν στην Τράπεζα Κρήτης και είχαν κατασχεθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, οι οποίες το 2006 με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, κατακυρώθηκαν στην ιδιοκτησία κατασκευαστικής εταιρείας

Η εν λόγω εταιρεία, στην οποία  ήταν μέτοχος ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, είχε  αγοράσει σε πλειστηριασμό τα επίμαχα ακίνητα,το 2000, έναντι ποσού 1,8 δισ. δραχμών.

Με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του άλλοτε προέδρου της Τράπεζας Κρήτης Γιώργου Κοσκωτά, ο κατηγορούμενος Γ. Κοσκωτάς, «που ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς και ιδιοκτήτης της Τράπεζας Κρήτης, είχε ζητήσει από τον Γ. Σιδέρη να του δώσει ένα ποσό που αντιστοιχούσε σε κάποιες μεζονέτες».

Στο δικαστήριο κατέθεσε η σύζυγος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, η οποία δήλωσε ότι τόσο αυτή όσο και ο σύζυγος της συνδέουν την επίθεση σε βάρος του κ. Σιδέρη με την υπόθεση των μεζονετών, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες αν πράγματι οι δράστες σχετίζονταν με τον Κοσκωτά. Μάλιστα, η μάρτυρας αναρωτήθηκε: «Μήπως κάποιος χρησιμοποίησε το όνομα του Κοσκωτά σε αυτή την ιστορία;».

Η υπεράσπιση του επιχειρηματία υπογράμμισε ότι ο Γιώργος Κοσκωτάς, «αν και πέρασε οικονομική καταστροφή και έχασε το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων, δεν κατηγορήθηκε ποτέ για πράξη βίας».

Ο κ. Μιχαλόλιας είπε, επίσης, ότι  ο επίμαχος πλειστηριασμός των ακινήτων δεν αφορούσε τον εντολέα του, καθώς τα χρήματα που προέκυπταν θα πήγαιναν στο Ελληνικό δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..