Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Τουρκία: Πέντε τραυματίες από όλμο που εκτοξεύτηκε από το Κομπάνι της ΣυρίαςΈνας όλμος τραυμάτισε πέντε ανθρώπους σήμερα στο τουρκικό έδαφος, μερικά χιλιόμετρα από τη συριακή πόλη Κομπάνι (ή Άιν αλ Άραμπ, όπως ονομάζεται στα αραβικά), όπου συνεχίζουν να μαίνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στους
τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και Κούρδους μαχητές, δήλωσαν ιατρικές πηγές.

Ο όλμος, που δεν είναι σαφές από ποια πλευρά εβλήθη, έπληξε ένα σπίτι στα προάστια της συνοριακής πόλης Σουρούτς, περίπου 2 χλμ. εντός του εδάφους της Τουρκίας, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, διευκρινίζοντας ότι κανένα από τα θύματα -τα οποία σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ανήκουν στην ίδια οικογένεια- δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τη Δευτέρα πολλοί όλμοι έχουν πλήξει την τουρκική επικράτεια με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να τραυματιστούν. Ένας όλμος έπληξε το πρωί έναν λόφο που δεσπόζει της πόλης Κομπάνι, από τον οποίο πολλοί δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν τις μάχες που εκτυλίσσονται.

Ο τουρκικός στρατός, ο οποίος έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων αντίκρυ στην Κομπάνι, δεν ανταπέδωσε αμέσως τα πυρά, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση εξασφάλισε την Πέμπτη το πράσινο φως της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για να διατάξει τον στρατό να εμπλακεί σε επιχειρήσεις στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας για να πολεμήσει εναντίον του ΙΚ, αλλά βάσει όσων είναι γνωστά μέχρι σήμερα, δεν έχει λάβει τέτοια απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..