Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Έριξαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν; "Είναι απλά μια μαριονέτα"Τις τελευταίες ώρες έχουν "φουντώσει" οι φήμες πως ο Κιμ Γιονγκ Ούν έχει παραχωρήσει προσωρινά την εξουσία της Βόρειας Κορέας στην αδερφή του μέχρι να αναρρώσει από την εγχείρηση στους αστραγάλους του. Υπάρχει όμως και μια πληροφορία, ότι το
πραξικόπημα που φοβόταν, έγινε.

Πριν από μερικές μέρες, ομάδα κορυφαίων εξόριστων Βορειοκορεατών συναντήθηκε στην Ολλανδία για να συζητήσουν την κατάσταση του καθεστώτος που κάποτε υπηρέτησαν.

Ανάμεσά τους κορυφαίοι διπλωμάτες, ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Ασφαλείας, ένας υψηλόβαθμος στρατιωτικός και κυρίως ο Γιανγκ Γιν-σουνγκ, ένας άνθρωπος που κάποτε ήταν "κλειδί" στην... μηχανή προπαγάνδας που είχε στήσει ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρας του σημερινού ηγέτη της χώρας.
Click4more: Βόρεια Κορέα: Να που "χάθηκε" ο Κιμ Γιονγκ Ουν
Αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν πως ο Γιανγκ Γιν-σουνγκ εκτίμησε ότι η Βόρεια Κορέα εν μέσω ενός ιδιότυπου εμφυλίου για το ποιος θα έχει στα χέρια του την εξουσία. Σύμφωνα με τον Γιανγκ, μέλη του κυβερνητικής Οργάνωσης και Χειραγώγησης, που κάποτε έδιναν αναφορά μόνο από τον Κιν Γιονγκ Ιλ, έχουν πάψει να δέχονται εντολές από τον γιό του!

Και όχι μόνο αυτό. Αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη "ομάδα" ανθρώπων έχει πια αναλάβει τον έλεγχο της χώρας και διατηρεί τον 31χρονο Κιμ Γιονγκ Ουν στη θέση του μόνο και μόνο γιατί δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια... μαριονέτα! Σύμφωνα με τον ίδιο, το πραξικόπημα έγινε το 2013 και συνέπεσε με την εκτέλεση του Γιανγκ σονγκ Ταέκ, θείου του Ουν.

Σύμφωνα με τον Γιανγκ Γιν-σουνγκ, η εκτέλεση του Ταέκ ήταν που προκάλεσε τα πάντα. Μπορεί ο θείος του νεαρού ηγέτη να ήταν πάντα αντίθετος με τη δράση της Ομάδας Χειραγώγησης, αλλά θεωρούνταν πρόσωπο που δεν μπορούσε να το αγγίζει κανείς γιατί έστω και εξ αγχιστείας με την οικογένεια των Κιμ.

"Απλά δεν μπορείς να αγγίξεις την οικογένεια Κιμ δημόσια", λέει Γιανγκ Γιν-σουνγκ.

Ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος περιέγραψε έναν ιδιότυπο εμφύλιο πόλεμο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Βόρεια Κορέα: από τη μια οι φατρίες που θέλουν να διατηρήσουν τον απόλυτο έλεγχο στην οικονομία και από την άλλη κάποιοι που επιδιώκουν να πλουτίσουν μέσω των εξαγωγών και της ελαφρώς πιο ανοικτής αγοράς.

Οι αποκαλύψεις έρχονται ενώ ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει εξαφανιστεί από... προσώπου γης εδώ και έναν μήνα. Όπως έγινε γνωστό, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στους αστραγάλους και για την ώρα αναρρώνει.
Υπάρχουν άλλωστε και κάποιοι που θεωρούν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν παραμένει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αλλά όσο είναι στο... κρεββάτι του πόνου, τα ηνία της χώρας έχει αναλάβει η μικρότερη αδερφή του, Κιμ Γιο-γιονγκ.

Πηγή: Vice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..