Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Αποσύρεται ο νόμος για την φορολόγηση του διαδικτύου στην Ουγγαρία

foros diadiktuo 31-10-2014


Οι χιλιάδες διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας να πάρει πίσω το σχέδιο για την επιβολή φόρου στη χρήση του διαδικτύου, εξανάγκασαν τον πρωθυπουργό της
χώρας σε υπαναχώρηση.

Οι συγκεντρώσεις «έκαναν αδύνατη την εισαγωγή του φόρου», ομολόγησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, μιλώντας στο ραδιόφωνο την Παρασκευή. Ο φόρος, είπε, δεν θα εισαχθεί με τη σημερινή του μορφή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη χώρα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο - οπότε και θα έμπαινε σε εφαρμογή ο φόρος- «εθνική διαβούλευση» για το εάν και με ποιό τρόπο θα φορολογηθεί το διαδίκτυο.

Στις μεγάλες διαδηλώσεις στη Βουδαπέστη εναντίον του φόρου, κυριαρχούσαν συνθήματα κατά του «αυταρχικού Ορμπάν». Το σχέδιο της ουγγρικής κυβέρνησης ήταν να επιβάλει από το 2015 στους παρόχους να πληρώνουν κάθε μήνα φόρο 700 φιορίνια (περίπου 2,3 ευρώ) για κάθε ιδιώτη χρήστη και 5.000 φιορίνια (περίπου 16 ευρώ) για κάθε εταιρικό χρήστη.

Οι χρήστες εμφανίζονταν βέβαιοι πως ο φόρος θα μετακυλιόταν στους δικούς τους λογαριασμούς. Βουλευτές της συμπολίτευσης υποστήριξαν πως η απόφαση ελήφθη από το στενό επιτελείο του Ορμπάν, χωρίς συζητήσεις μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..