Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Πρόεδρος Αργεντινής: Είμαστε στόχος οικονομικής συνωμοσίας

Πρόεδρος Αργεντινής: Είμαστε στόχος οικονομικής συνωμοσίας


Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ αποδέχθηκε σήμερα την παραίτηση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας Χουάν Κάρλος Φάμπρεγκα, μια ημέρα αφότου υποστήριξε ότι η κυβέρνησή της είναι στόχος «συνωμοσίας» οικονομικών και πολιτικών κέντρων
στις ΗΠΑ και την Αργεντινή.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της προεδρίας Αλφρέντο Σκοτσιμάρο, τον Φάμπρεγκα θα αντικαταστήσει ο Αλεχάντρο Βανόλι, ο επικεφαλής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της Αργεντινής.

Δεν είναι σαφείς ακόμη οι αιτίες που υπέβαλε την παραίτησή του στην πρόεδρο Φερνάντες ο διοικητής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας. Νωρίτερα, το χρηματιστήριο στο Μπουένος Άιρες υπέστη μεγάλες απώλειες όταν άρχισαν να κυκλοφορούν σχετικές φήμες, κλείνοντας με πτώση 8,22% στις 11.516,28 μονάδες.

Η Φερνάντες ντε Κίρσνερ είχε υποστηρίξει σε μια ομιλία της χθες ότι η κυβέρνησή της είναι ο στόχος μιας «συνωμοσίας» οικονομικής και κερδοσκοπικής φύσεως οικονομικών και πολιτικών κέντρων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Αργεντινή.

Στην ομιλία της, η Κίρσνερ είπε ότι θέλει να ερευνηθούν οι ευθύνες των ΗΠΑ, έστω κι «χάσει τη ζωή της». «Εάν έχω καταλήξει σε κάτι, είναι να κοιτάζω όχι προς την Ανατολή αλλά προς το Βορρά», ανέφερε.

Η Κίρσνερ κατηγορεί αντιπάλους της πολιτικής της ότι επιδιώκουν επίσης να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνησή της κερδοσκοπώντας στη νομισματική αγορά.

Οι αντίπαλοί της, επέμεινε η πρόεδρος, θέλουν να «ανατρέψουν την κυβέρνηση με βοήθεια από το εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..