Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Θαυματουργό τζελ σταματά την αιμορραγία σε 15΄

Magnify Image

Ο Joe Landolina, απόφοιτος της Πολυτεχνική Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU), εφηύρε σε ηλικία 21 ετών ένα θαυματουργό τζελ που σταματά την αιμορραγία και επουλώνει σοβαρά τραύματα μέσα σε 15 δευτερόλεπτα. Το
«Vetigel» δρα αξιοποιώντας ένα φυτικής προέλευσης αιμοφιλικό πολυμέριο, το οποίο συνίσταται από πολυσακχαρίτες. Εκείνοι κολλάνε στο αίμα και σχηματίζουν μία μορφή πλέγματος που σφραγίζει την πληγή και σταματά την αιμορραγία, χωρίς να ασκηθεί σε αυτή πίεση και χωρίς να απαιτείται η χρήση γαζών ή επιδέσμων. Η εφαρμογή του γίνεται μέσω σύριγγας. Ο Landolina είναι σήμερα ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Suneris, όπως ονομάζεται η εταιρεία του και επεξεργαζόταν την ιδέα του Vetigel ήδη από το 2010, όταν ήταν μόλις 17 ετών.
Magnify Image

«Από μικρός πάντα με ενδιέφεραν οι επιστήμες και, καθώς ο παππούς μου ήταν ιδιοκτήτης οινοποιείου, είχα μάθει να αγαπώ τη χημεία και να εργάζομαι σε ένα χημικό εργαστήριο», δήλωσε στους IBTimes UK. «Παίζοντας στο εργαστήριο ανακάλυψα δύο πολυμέρια που εάν τα συνδυάσει κανείς δημιουργούν μία στέρεη μάζα. Αυτή ήταν η στιγμή που εμπνεύστηκα το Vetigel». Μετά το σχολείο, ο Landolina σπούδασε χημικός μηχανικός και βιοϊατρική, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και παράλληλα έστηνε τη δική του Start Up εταιρεία. «Ξεκίνησα σε συνεργασία μόνο με κάποιους συμφοιτητές μου, αλλά τελικά χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια έρευνας , η πρόσληψη ερευνητών με διδακτορικό και πολύς εργαστηριακός εξοπλισμός προκειμένου να αναπτύξουμε και να ελέγξουμε το προϊόν μας». Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στήριξε την προσπάθειά του τόσο χρηματικά, καθώς μέσα από δύο διαγωνισμούς, στους οποίους ο νεαρός βγήκε 1ος και 2ος, έλαβε 5000 δολάρια, αλλά και ως μέντοράς του, δείχνοντάς του πώς να στήσει μία επιχείρηση και βοηθώντας τον στην αναζήτηση επενδυτών. 
Magnify Image

Aπαιτούνται ακόμα περίπου δύο χρόνια μέχρι το Vetigelνα πάρει έγκριση από την FDA – Food and Drug Administration και γι' αυτό σε αρχικό στάδιο θα διατεθεί για κτηνιατρική χρήση. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2015, με εκτιμώμενο κόστος 30 δολάρια ανά εφαρμογή. Πρόκειται για μία αγορά με λιγότερα ρυθμιστικά εμπόδια και «υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ένα τέτοιο προϊόν καθώς οι κτηνίατροι σπάνια έχουν χρόνο να κλείσουν ένα τραύμα πριν το ζώο πεθάνει», εξηγεί ο Landolina. Τώρα ο Joe Landolina εργάζεται πάνω σε μία έκδοση του Vetigel που δεν θα δημιουργεί απλώς ένα εξωτερικό περίβλημα αλλά θα μένει στο σώμα και και θα απορροφάται από αυτό κατά τη διάρκεια της φυσικής θεραπευτικής διαδικασίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..