Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Κοντοζυγώνει μείωση των κύριων συντάξεων κατά 20%



Μείωση σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει έως το 18% - 20% προβλέπουν οι αλλαγές που προτείνει η τρόικα, σε περίπτωση που εφαρμοστούν, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Κουτρουμάνης. Πηγές της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι η τρόικα ασκεί πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Στο ίδιο θέμα ο
υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με δήλωσή του επισημαίνει τη σοβαρότητα μιας τέτοιας αλλαγής στο ασφαλιστικό, επικεντρώνοντας μάλιστα την παρέμβασή του για τις συνέπειες που θα υπήρχαν εάν μια τέτοια διάταξη ψηφιστεί. 

Η παρέμβαση του κ. Κουτρουμάνη μετέθεσε κάπως το θέμα "μπερδεύοντας" τις νέες επιπλέον απαιτήσεις της τρόικα με την εφαρμογή του νόμου Λοβέρδου από 1η2/1/2015 που αφορά όμως μόνο τους νέους συνταξιούχους. Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι η νέα απαίτηση της τρόικα αφορά προσαρμογές στους νυν συνταξιούχους οι οποίες θα πρέπει να συνδέσουν τη διάρκεια των ετών εργασίας με το ύψος των συντάξεων. Στο γεγονός αυτό φαίνεται ότι αναφερόταν ο κ. Κωνσταντινόπουλος με τη δήλωση - προειδοποίηση... "ελπίζω ότι αυτοί που λένε ότι θα ψηφίσουν να έχουν διαβάσει τι λέει η τρόικα για το ασφαλιστικό". Το γεγονός αυτής της παρέμβασης της τρόικα έχει προκαλέσει ισχυρές εντάσεις και μέσα στην κυβέρνηση καθώς η τρόικα εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις πέραν των διαφωνιών που έχει για τον προϋπολογισμό και στο ασφαλιστικό. 

Ο κ. Κουτρουμάνης στις δηλώσεις του στο Mega είχε αναφέρει ότι «αν εφαρμοστούν όλα αυτά τα μέτρα, μπορεί να οδηγήσουν σε μια μείωση της τάξης από 10-12 έως 18-20%». Εκτίμηση ότι αυτή θα είναι η θέση της τρόικας και πρόσθεσε ότι με τον παλιό νόμο προβλεπόταν μια σταδιακή μείωση αλλά με τρόπο μεταβατικό μέσα σε μια 20ετία και όπως είπε «έτσι έπρεπε να γίνει». 

Επιπλέον ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνησε ότι «η τρόικα ζητάει να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που υπάρχει και από εκεί και πέρα ζητάει εναλλακτικές προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση που να είναι πειστικές ότι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα». 

Ωστόσο τόνισε ότι δεν μπορεί το όποιο δημοσιονομικό κενό να καλυφθεί για μια ακόμα φορά μέσα από τη μείωση των συντάξεων. 

1 σχόλιο:

  1. Πώς θα γίνει τά τομάρια, τά λαμόγια, τά τρελλαμένα τα κλεφτρόνια, να μας εξαφανίσουν... και τίς μεγάλες ηλικίες και τίς μικρές αλλά και να μήν υπάρξουν και νέες γεννήσεις... και τά ανθελληνικά σκυλιά της πουλημένης δημοσιογραφίας, νά σιγοντάρουν καταστάσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..