Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Μέχρι τώρα στις ΗΠΑ λεγόταν ''μην γίνουμε Ελλάδα'' (οικονομικά) - Από τώρα στην Ελλάδα θα λέγεται ''μην γίνουμε ΗΠΑ''Οι ένορκοι αποφάσισαν να μην διωχθεί-δικαστεί ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον, που πυροβόλησε 12 φορές τον μαύρο νεαρό Μάϊκλ Μπράουν στις 12 Αυγούστου, στο Φέργκιουσον, της πόλης Σεντ Λούης στην Πολιτεία Μιζούρι. Φυσικό και αναμενόμενο να ξεσπάσουν διαδηλώσεις - ταραχές, με
πυρπολήσεις κτιρίων, αυτοκινήτων κλπ. Διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ. Τα κανάλια δείχνουν συνέχεια εικόνες από τους ''βανδαλισμούς'': Οι ''κακοί φτωχοί μαύροι'' διαμαρτυρόμενοι, καταστρέφουν περιουσίες των ''καλών λευκών'' και η ζωή συνεχίζεται. Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μιζούρι κήρυξε κάτι σαν ''στρατιωτικό νόμο'' (κατάσταση έκτακτης ανάγκης) για 30 ημέρες. Ευτυχώς, οι περιουσίες των καλών λευκών προστατεύονται από αστυνομία - εθνοφυλακή, που είναι εφοδιασμένες και με τεθωρακισμένα. Η κυβέρνηση δεν τους έχει διαθέσει -ακόμα- γιά την αντιμετώπιση διαδηλωτών, τανκς και βομβαρδιστικά αεροπλάνα από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων.
Η παρακμή μιάς ακόμα αυτοκρατορίας είναι γεγονός. Γι' αυτό οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Και η ζωή συνεχίζεται μέχρι να συναντήσει τον... εμφύλιο, αφού ρατσισμός και διακρίσεις επίσημα δεν υπάρχουν, αλλά ουσιαστικά, ζουν και βασιλεύουν. 'Οπλα παντού, μαζί και πολλές, μεγάλες αντικυβερνητικές-αντιεξουσιαστικές παραστρατιωτικές ομάδες, που αφορμή ζητούν. Γεμάτες οι ΗΠΑ. Σε λίγες ώρες ή ημέρες, ένας ακόμα φτωχός μαύρος ή έγχρωμος ή μετανάστης, θα σκοτώνεται κάπου στις ΗΠΑ από μιά ντουζίνα σφαίρες αστυνομικού, επειδή τον αγριοκοίταξε. Φυσικά, ο αστυνομικός, που στις ημέρες μας ΔΕΝ μπορεί να τρέξει εξαιτίας πάχους, υπερφόρτωσης με όπλα, αλεξίσφαιρα κ.ά., ήταν σε...άμυνα. Οικονομικά στις ΗΠΑ, δεν συμφέρει να πυροβολούν οι αστυνομικοί τους ύποπτους στα πόδια, όπως παλιά. Κοστίζει περισσότερο (αποζημιώσεις), από μιά... κηδεία. Γι' αυτό σκέπτονται να αντικαταστήσουν τα πιστόλια των αστυνομικών με... οπλοπολυβόλα, γιά σιγουριά.
''Σύμπτωση'': Η ''λομπίστικη οργάνωση'' διάδοσης-πώλησης όπλων στις ΗΠΑ, η NRA (Νational Rifle Association), έχει εξαγοράσει (με χορηγίες - ''δωρεές'') την πλειοψηφία των βουλευτών-γερουσιαστών σε Πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο. Eνώ σε όλη την χώρα, τα όπλα και ειδικά τα ναρκωτικά (γιά την ''καταστολή-αποβλάκωση''), πωλούνται όπως οι ''κόκα-κόλες'' στα περίπτερα-καταστήματα, με...αστυνομική ''προστασία''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..