Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Σερφάρωντας.

Καναδάς: Πρώτη επαφή με την ομογένεια για το νέο πρεσβευτή

Σερφάροντας στο διαδίκτυο είδαμε δύο πολύ διαφορετικές απόψεις για το νέο Έλληνας Πρέσβη στον Καναδά. Μϊα από το newsbomb και μία από το site της ομογένειας Kalami.net. Διαβάστε και τις δύο και βγάλτε συμπέρασμα
Ξεκινάμε με τα εγχώρια μέσα
ενημέρωσης. 
Άρθρο του newsbomb 

ΚΑΝΑΔΑΣ: ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ
Την πρώτη επαφή του με την ελληνική
ομογένεια είχε την Πέμπτη (27/11) ο νεοαφιχθείς πρεσβευτής της Ελλάδας στον Καναδά, Γεώργιος Μαρκαντωνάτος, ο οποίος επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ και είχε επαφές με το ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ.
Μιλώντας σε ομογενειακά Μέσα ενημέρωσης, σημείωσε τη σπουδαιότητα του απόδημου Ελληνισμού, χαρακτηρίζοντάς τον ως εθνικό κεφάλαιο για την Ελλάδα τις στιγμές της κρίσης.
Αναφέρθηκε στον ρόλο της ομογένειας, πριν και μετά την Επανάσταση του 1821, τονίζοντας ότι τα θεμέλια της νέας Ελλάδας υποστηρίχθηκαν από τους εθνικούς ευεργέτες των ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού.
Ο νέος πρεσβευτής υπογράμμισε ότι κατά τη θητεία του στην Οττάβα θα προσπαθήσει να ενισχύσει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις Ελλάδας- Καναδά, τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.
Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία διατήρησης της ελληνικής γλώσσας ως βασικού πυλώνα ενίσχυσης των δεσμών με την πατρίδα και παρότρυνε τα ομογενειακά Μέσα ενημέρωσης να προωθούν την εικόνα της Ελλάδας με τον πλέον ευδόκιμο τρόπο στους δύσκολους καιρούς.
Τέλος, επισήμανε την ανάγκη της ενότητας, της σύμπνοιας και της συνεργασίας στους κόλπους της ομογένειας.

Kαι τώρα ας ακούσουμε και τι γράφει ο ομογένεια
Άρθρο από το kalami.net

- Μεγάλα οικονομικά προβλήματα στην Κοινότητα Τορόντο, εξαιτίας ατασθαλιών-λαθών επί προεδρίας Μενεγάκη. Ξεπουλά τα ακίνητά της.
- Ο ανακατεμένος στα -οικονομικά και λοιπά- σκάνδαλα με το ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ), πρώην διευθυντής Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Γιώργος Μαρκαντωνάτος, γιά τα...''έργα'' του, πήρε προαγωγή κι έγινε πρόσφατα...πρέσβης (!!!) στον Καναδά, γιά να...''δοξαστεί'' έτσι η ελληνική χαζο-''διπλωματία'' των ''ημέτερων''... Τώρα, με Παναγόπουλο πρέσβη στην Ουάσιγκτον και Μαρκαντωνάτο πρέσβη στην Οττάβα, μιλάμε γιά πολύ ''δόξα'' (και λόξα) της ελληνικής διπλωματίας στην Β. Αμερική. Αν φροντίσουν οι του Υπ. Εξ. να ξαναστείλουν στις ΗΠΑ και την εγνωσμένη... αχρηστία του Μητσιάλη, τότε θα...τριτώσει το κακό και θα 'χουμε πολύ γέλιο... Σημ.: Η περίφημη ενασχόληση της εισαγγελίας με Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και κονδύλια-μίζες ΣΑΕ, τι απόγινε; ''Κουκουλώθηκε'', όπως συνηθίζεται, στο διεφθαρμένο σάπιο κράτος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..