Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Δύο μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Δύο γυναίκες βουλευτές της αριστεράς. Δύο μέτρα- Δύο σταθμά.Στύλιος και Κανέλη.
Αφού μέσα στην Βουλή ο Υφυπουργός Παιδίας είπε στην βουλευτή του Κομουνιστικού Κόμματος «θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης» ο πρωθυπουργός τον παραίτησε με συνοπτικές διαδικασίες. 

Κυριαζίδης και Κωνσταντοπούλου. 
Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κυριαζίδης της είπε: «Άντε μωρή από εδώ…». Ο ωραιότατος διάλογος  ξεκίνησε αρχικά με
την έντονη αντίδραση του εισηγητή της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου καθώς εισέπραξε ως υποτιμητικά τα σχόλια της, για την ομιλία του στην Επιτροπή.
 «Δεν μπορεί να προσβάλλει συναδέλφους και πρέπει να μάθει ότι δεν είναι το φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας. Θα την καταγγείλω στον πρόεδρο της Βουλής για τις προσβολές της προς τους βουλευτές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Υψηλάντης, καλώντας την κ. Κωνσταντοπούλου να ζητήσει συγγνώμη.
 «Δια του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα», του αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλώντας νέα αντίδραση του κ. Υψηλάντη ενώ μάταια ο πρόεδρος της Επιτροπής προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα και απειλώντας ότι θα διακόψει την συνεδρίαση.

Βασίλης Υψηλάντης: «Θα μπορούσα να πω πολλά για την κυρία. Σέβομαι όμως την διαδρομή του πατέρα της και μόνο αυτή».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δια του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα».

Βασίλης Υψηλάντης: «Τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι. Άκουσες τι σου είπα; Σεβόμουνα μέχρι σήμερα τη διαδρομή του πατέρα σου. Μέχρι εδώ όμως ...»

Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής: «Ακούστε φρασεολογία!»

Δημήτρης Κυριαζίδης (βουλευτής ΝΔ) «Άντε μωρή από εδώ…»

Βασίλης Υψηλάντης: «Ντροπή σου… Θέλω να ζητήσω μόνο συγγνώμη από τους συναδέλφους για την προσωρινή εκτροπή μου όσον αφορά το φαινόμενο της κυρίας συναδέλφου. Υπάρχουν όμως και κάποια ανθρώπινα όρια…»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, διότι όπως είπε την έβρισαν, ενώ στις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών αντέδρασε λέγοντας:

«Αυτό που παρακολουθούμε είναι ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό που ο αντίλογος είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική. Θέλω να παραμείνουν στα πρακτικά οι ύβρεις για να ελέγχεται αυτός που τα εκστόμισε. Η αυτοανάφλεξή του αποκαλύπτει πόσο επίπλαστη είναι αυτή η έκρηξη. Αυτοί είναι οι προστάτες των κοινοβουλευτικών ηθών».
  
Τον Κυριαζίδη δεν είδαμε να τον παραιτεί ο Σαμαράς. Βέβαια τον Κυριαζίδη ως "μπάτσο" και φίλο του Μπαλτάκου δεν τον αγγίζει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..