Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Προεδρολογία και Υποκριτές.... Οὐαὶ ὑμῖν...

Υπάρχουν οι κύκλοι αυτοί που εκφράζουν τις προθέσεις των πολιτικών για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Λένε κάτι και τα ΜΜΕ αρχίζουν να μεταδίδουν και να γραδάρουν τις αντιδράσεις του κόσμου. Πρώτο όνομα ακούστηκε το όνομα  του πρώην.....
πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ακολούθησε ο Κύριος Δήμας, μετά τις εκλογές ακούστηκε το όνομα του Δ Αβραμόπουλου, το ίντερνετ άναψε φωτιές ο κόσμος έδειξε ότι διαθέτει μνήμη, αγανάχτησε και σαν ένας έθεσε το ερώτημα γιατί όχι να μην γίνει πρόεδρος ο ήρωας  Μ Γλέζος; Η απάντηση ηταν sic και ακαριαία.  Ο Μ Γλέζος όντως αξίζει αλλά λόγω ότι είναι υπέργηρος …..και η Κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας οπότε δεν συνίσταται. Στη συνέχεια αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον ιστιοχώρο «ΒΗΜΑ», ότι ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρούν σχέσεις με την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, έχουν προχωρήσει σε βολιδοσκόπηση του Αρχιεπίσκοπου Αλβανίας Αναστάσιου, προκειμένου να πειστεί να αποδεχθεί πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, να είναι ο υποψήφιος του κόμματος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο με βαθιά παιδεία, που χαίρει εκτίμησης για το φιλανθρωπικό του έργο σε Ελλάδα, Αλβανία και εξωτερικό, για τον οποίο οι επιτελείς του Αλ. Τσίπρα που χειρίστηκαν το θέμα έχουν αναφέρει, ότι πιθανή αποδοχή της πρότασης, θα προσδώσει ιδιαίτερο συμβολισμό, έχει την ικανότητα να ενώσει τη χώρα, την οποία θα εκπροσωπήσει σε όλο τον κόσμο με τους καλύτερους όρους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του προαναφερθέντος ιστοχώρου και παρά τη δήλωση Σακελλαρίδη στο εν λόγω μέσο ενημέρωσης ότι δεν εξετάζεται το θέμα, η βολιδοσκόπηση δεν έχει φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος επικαλείται το ποίμνιό του στην Αλβανία και το κοινωνικό έργο το οποίο με τόσα εμπόδια επιτελεί.

Θέλω να ρωτήσω όλους αυτούς τουw υποκριτές που διαρρέουν και προσπαθούν…. Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος έχει μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τον Μ Γλέζο; Ας του δίνει ο Θεός  μακροημέρευση γιατί περνάει το μαρτύριο της τακτικής αιμοκάθαρση ο Αναστάσιος. 

Βέβαια συνεργάτες του κ. Τσίπρα προτείνουν να κάνει την έκπληξη και να προτείνει υποψηφία μια γυναίκα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για την Μαριέτα Γιαννάκου, πρώην υπουργό, βουλευτή και ευρωβουλευτή της ΝΔ, πρόσωπο με πολλαπλούς συμβολισμούς και με ισχυρές διασυνδέσεις στα ευρωπαϊκά όργανα. Ενδιαφέρουσα η υποψηφιότητα αυτή. Και φυσικά έχει πολλές διασυνδέσεις! Παρήγαγε έργο ως υπουργός Παιδείας! Κάποιοι κακεντρεχείς, όπως το έγκυρο περιοδικό ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ έγραφαν για την εταιρία με κεφάλαιο 1 λίρα που έπαιρνε τους διαγωνισμούς επί υπουργίας της ή την υποστήριξη της στην κ. Ρεπούση. 

Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..