Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Αλλιώς μας τα ‘λεγες παπά, πριν σε χειροτονήσουν.Κούρεμα τέλος! Στροφή της κυβέρνησης στα ομόλογα για ελάφρυνση του χρέους .
ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΕΝΑΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
Παίζουν με τις λέξεις  ή Παίζουν κάτι άλλο;
Η κυβέρνηση δεν ζητά πλέον την διαγραφή του χρέους των..
315 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αντίθετα, θα ζητήσει ένα «μενού» ανταλλαγής ομολόγων, που θα περιλαμβάνει δύο τύπους ομολόγων. Δηλώσεις στους Financial Times του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο πρώτος θα αφορά στην αύξηση του ΑΕΠ και θα αντικαταστήσει τα ευρωπαϊκά δάνεια από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ο δεύτερος θα αφορά «αέναα» ομόλογα (που δεν θα λήγουν ποτέ) και θα αντικαταστήσουν εκείνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα - μετά από πληρωμές τόκων - από 1 έως 1,5% του ΑΕΠ, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις με βάση τις οποίες εξελέγη.

Η κυβέρνηση θα στοχεύσει τους πλούσιους Έλληνες που δεν έχουν «καταβάλει το μερίδιο των φόρων που τους αναλογεί», ενώ το έθνος βρίσκεται σε οικονομική ύφεση εδώ και έξι χρόνια». «Θέλουμε να κάνουμε σαφές πως η προτεραιότητα είναι στο κεφάλι του ψαριού, και μετά θα πάμε στην ουρά», είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός είπε ακόμα ότι αναμένει δυσκολίες στην αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής και «κερδοσκοπικές συμπεριφορές» από τις επιχειρήσεις των ολιγαρχών στην Ελλάδα, αλλά υποσχέθηκε: «Εμείς δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τα καταφέρουμε. Αν έτσι μας εξαφανίσουν τα κατεστημένα συμφέροντα, θα είναι τιμή μας να έχουμε πέσει δίνοντας αυτόν τον καλό αγώνα».
Η αποστολή μας μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε λίγα πράγματα. Έχουμε λίγες εβδομάδες για να παρουσιάσουμε στην ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την ΕΕ τις προτάσεις μας, είπε ο υπουργός. «Η έννοια ότι οι προηγούμενες κυβέρνησης υπέγραψαν στην άκρη του γκρεμού προγράμματα που δεν απέδωσαν και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα ακολουθήσουμε, αυτό είναι πρόκληση κατά της δημοκρατίας» τονίζει.

«Έχουμε το μειονέκτημα ότι είμαστε άπειροι. Είμαστε, επίσης, ένας συνασπισμός στην κυβέρνηση. Αλλά έχουμε το πλεονέκτημα ότι δεν έχουμε πουλήσει την ψυχή μας στο διάβολο ακόμη, και δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που ποτέ δεν έχει χρηματοδοτηθεί από τους ολιγάρχες», καταλήγει ο κύριος Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..