Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Το να έχεις συνειδητοποιήσει ότι έχεις άγνοια των γεγονότων, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη γνώση.Αυτό που έχει αλλάξει σήμερα στη Ελλάδα από την εποχή του Μεταξά , στον τομέα της καταπίεσης, είναι το στυλ. Έχει γίνει λιγότερο μπαρόκ και περισσότερο αποτελεσματικό .Η προσωπική μου άποψη συνοψίζοντας  το παρελθόν και την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητες είναι ότι:
Δηλαδή οι εισαγγελείς από δω και πέρα θα..
είναι αμείλικτοι άτεγκτοι εναντίον των εγκληματιών που φοροδιαφεύγουν Πχ κουλουρτζήδων τυροπιτάδων κλπ προνομιούχων. ΑΥΤΟΙ που φοροδιαφεύγουν  παίρνοντας αναβολές έως ότου διαγραφούν τα αδικήματα τους θα συνεχίσουν να κοιμούνται ήσυχοι, όπως και ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης και της λίστας Λαγκαρντ και πάει λέγοντας….   Ο λαός έχει μια παροιμία που μου φαίνεται επίκαιρη   Με λαγούς και με περδίκια, τ’ άδικα τα κάνεις δίκια.
Η είδηση είναι:
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, υπό της ανωτάτης εισαγγελικού λειτουργού, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη εισαγγελέων της χώρας, με αντικείμενο την ταχύτερη καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Στην ευρεία αυτή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ των άλλων, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος χρήματος, Γιώργος Παντελής, και ο επόπτης ερευνών οικονομικού εγκλήματος Νίκος Παντελής, τέθηκε ακόμη το ζήτημα βελτίωσης του τρόπου λειτουργίας των Εισαγγελιών της χώρας.

Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στους εισαγγελείς για τον τρόπο χειρισμού των δικογραφιών, προκειμένου να επιταχυνθεί και να καταστεί πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ενώ ζητήθηκε από τους εισαγγελείς Εφετών να εποπτεύουν και να μεριμνούν, προκειμένου να βρίσκονται όλοι οι εισαγγελείς στον τόπο που υπηρετούν.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των αναβολών των δικών, προκειμένου οι υποθέσεις οι οποίες αναβάλλονται να καταλήγουν στον ίδιο προεδρεύοντα δικαστικό λειτουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..