Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις...Λησμόνησα ότι πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.


Ομιλία Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη συνεδρίαση της Βουλής.
 
Ήδη εξαγγείλαμε την δέσμευση μας για το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και την
κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών της χώρας.
 Αυτά ελέχθησαν το πρωί

Το απόγευμα σερφάροντας διαβάζω στο newsit.gr

Αυτή είναι η συμφωνία - γέφυρα της κυβέρνησης - Περιλαμβάνει 10 βασικές μεταρρυθμίσεις- Θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση στο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης και θα εγκριθεί στις 16/02

- Στο σχέδιο θα συμπεριληφθεί μια νέα εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ

- Αύριο στη Αθήνα ο γ.γ. του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα

- Το σχέδιο θα περιλαμβάνει και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

- Θα ισχύσει από την 1η ΣεπτεμβρίουΈτοιμο φέρεται να είναι το συμβιβαστικό σχέδιο για συμφωνία - γέφυρα έως το τέλος Αυγούστου με τους εταίρους μας.Το σχέδιο περιλαμβάνει 10 βασικές μεταρρυθμίσεις. Όπως σημειώνεται, θα μπορούσε το σχέδιο αυτό να θεωρηθεί τεχνική παράταση από την πλευρά των Βρυξελλών, αλλά τελικά να ονομαστεί συμφωνία - γέφυρα.Το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης και αφού οριστικοποιηθεί να περάσει από την έγκριση του Eurogroup στις 16 Φεβρουαρίου.Τι προβλέπει- Καταβολή των υπόλοιπων δόσεων και των επιστροφών του προηγούμενου προγράμματος ύψους περίπου 7,5 δισ. ευρώ- συμπεριλαμβανομένων των 1,9 δισ ευρώ προς την Ελλάδα με στόχο να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις της και κυρίως τα περίπου 7 δισ. ευρώ των ομολόγων της ΕΚΤ που λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.- Για την εξυγίανση των "κόκκινων δανείων" ώστε να πάρουν μπρος οι τράπεζες και η αγορά θα οδεύσουν τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ. Αυτό θεωρείται μάλιστα ως μια από τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.- Μια νέα εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Αυτή θα περάσει από την έγκριση του επικεφαλης του οργανισμού Ανχελ Γκουρία ο οποίος θα συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αύριο στις 11:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.- Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Μάλιστα, στελέχη του ΥΠΟΙΚ είναι θετικά στην ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.- Το νέο πρόγραμμα εφόσον συμφωνηθεί θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2015. 

Τα νεύρα μου τα χάπια μου κι ένα ταξί να φύγω |

Στην πολιτική, ηθική δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα.
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..