Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Ο Doctor Θάνατος από την Γερμανία και αυτός.

Μην κρίνετε αυστηρά τους Γερμανούς δείτε την καθημερινότητά τους. Τι βιώνουν, τι αντιμετωπίζουν και τι κάνουν.  Τι διαβάζουν στις εφημερίδες. Για Μηδείες, για φόνους, για τα δικαιώματα των κτηνοβατών κλπκλπκλπ
Ένας πρώην νοσηλευτής, που παραδέχτηκε ότι σκότωσε περίπου 30 ασθενείς χορηγώντας τους θανατηφόρα....
ενέσιμα διαλύματα, ζήτησε συγγνώμη σήμερα από τους συγγενείς των θυμάτων του, υποστηρίζοντας ότι το μόνο που ήθελε ήταν να τους επαναφέρει στη ζωή, επιδεικνύοντας έτσι τις ικανότητές του.

"Λυπάμαι πραγματικά" είπε ο 38χρονος κατηγορούμενος Νιλς Χ. μιλώντας στο δικαστήριο του Ολντενμπουργκ, στη βόρεια Γερμανία, όπου δικάζεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο για τη δολοφονία τριών ασθενών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων δύο.

Η δίκη του Νιλς (τα πλήρη στοιχεία του δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα) πήρε δραματική τροπή στις 8 Ιανουαρίου, όταν κατέθεσε ο ψυχίατρος που τον είχε εξετάσει: σύμφωνα με τον ειδικό, ο πρώην νοσοκόμος του ομολόγησε ότι σκότωσε 30 ασθενείς με υπερβολική δόση φαρμάκων την εποχή που εργαζόταν σε μια κλινική στο Ντέλμενχορστ, κοντά στο Ολντενμπουργκ. Υποστήριξε επίσης ότι χορήγησε υπερβολική δόση σε άλλους 60 ασθενείς, που όμως επέζησαν.

Ολοι οι ασθενείς νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας γιατί αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σήμερα, μιλώντας για πρώτη φορά στο δικαστήριο, ο Νιλς Χ. εξήγησε ότι "τις περισσότερες φορές λάμβανε αυθόρμητα την απόφαση" να χορηγήσει τα φάρμακα στους ασθενείς αυτούς.

Στόχος τους ήταν να τους φέρει στα πρόθυρα του θανάτου ώστε στη συνέχεια να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του και να τους επαναφέρει στη ζωή. Ενα άλλο κίνητρό του, είπε, ήταν οι "ενοχές": όταν έσωζε κάποιον αισθανόταν ευφορία ενώ με κάθε θάνατο αισθανόταν συντριβή. Κάθε φορά ορκιζόταν να μην το ξανακάνει αλλά η αποφασιστικότητά του εξαφανιζόταν μετά από λίγο, πρόσθεσε, παραδεχόμενος ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις πράξεις του.

Η υπόθεση ήρθε στο φως το 2005, όταν ένας συνάδελφός του αντιλήφθηκε ότι χορηγούσε σε έναν ασθενή ένα φάρμακο για την καρδιά. Τρία χρόνια αργότερα, το 2008, καταδικάστηκε σε 7,5 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας και έκτοτε παραμένει στη φυλακή.

Κατά τη διάρκεια της κράτησής του καυχιόταν ότι σκότωσε 50 ανθρώπους, γεγονός που ανάγκασε την εισαγγελία του Ολντενμπουργκ να ξανανοίξει την υπόθεση. Τον Νοέμβριο συγκροτήθηκε μια ειδική επιτροπή ερευνών για να εξετάσει τους ύποπτους θανάτους στην κλινική όπου εργαζόταν ο νοσηλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..