Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Ανέκδοτο ότι η Κύπρος βγαίνει από μνημόνιο. Είπε ο Άντρος στον Τσίπρα

Ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας έλεγαν ότι η Κύπρος βγαίνει από το μνημόνιο. Τι σχέδιο υπάρχει για να μας παραπληροφορούν; Γιατί μεταδίδουν ψευδές ειδήσεις; Ποιος είναι ο σκοπός να μεταδίδουν τέτοιες ειδήσεις;

Άντρος: «Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της οποίας......
συζητήσαμε ζητήματα που αφορούν τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο, γιατί θεωρώ ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται αυτή την στιγμή μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ θα επηρεάσουν και άλλες χώρες» δήλωσε ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Εμείς από τη δική μας πλευρά έχουμε επαναλάβει τη στήριξή μας στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την ελληνική κυβέρνηση να παραχωρηθεί το δικαίωμα, μέσα στα πλαίσια των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει έναντι της ΕΕ, να ασκήσουμε πολιτικές τέτοιες που μπορεί να αποφέρουν τα ίδια οικονομικά αποτελέσματα, δίχως να υπάρχουν οι ίδιες σοβαρές συνέπειες σε βάρος του κόσμου και ιδιαίτερα των εργαζομένων» προσέθεσε ο κ. Κυπριανού, σημειώνοντας: «στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια γιατί πολλές από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην ΕΕ δεν είναι –δυστυχώς- μόνο με οικονομικά κριτήρια, αλλά κυρίως με πολιτικά κριτήρια, και επιχειρείται από τους κυρίαρχους κύκλους να επιβληθεί η άποψή τους πάνω σε όλες τις χώρες, σε όλους τους λαούς ανεξαιρέτως».
Επίσης, ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε «το μεγαλύτερο ανέκδοτο που έχει ακούσει το τελευταίο διάστημα» το ότι η Κύπρος βγαίνει από το Μνημόνιο. «Η Κύπρος θα φύγει από το Μνημόνιο. Τα Μνημόνια όλα έχουν ημερομηνία λήξης, είναι διάρκειας τριών ετών, και από εκεί και πέρα βέβαια υπάρχουν μηχανισμοί παρακολούθησης από τους δανειστές, διότι θα πρέπει να αποπληρωθεί το δάνειο, στη δική μας περίπτωση είναι γύρω στο 2030, αλλά πέρα από αυτό υπάρχουν και οι αποφάσεις από την ΕΕ, όπως η Συνθήκη της Λισσαβόνας και άλλες αποφάσεις, οι οποίες διαμορφώνουν ένα πολύ σφιχτό πλαίσιο, το οποίο δεν μας επιτρέπει να ασκήσουμε διαφορετικές πολιτικές» προσέθεσε.
Βομβαρδιζόμαστε από ψευδείς ειδήσεις ότι η Κύπρος από το μνημόνιο και θα την ακολουθήσουν η Πορτογαλία και η Ισπανία. Για ποιο λόγο όμως; Η πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ισπανία είναι χειρότερη από αυτή στην Ελλάδα όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό. Γιατί μας παραπληροφορούν; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..