Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Άλλα τα λεγόμενα κι άλλα τα βλεπόμενα Δέσποτα..


Περί Αμβρόσιου καταγγελλόμενα για την υπόθεση Ειρηναίου.
Δέσποτα επικαλείσαι την παλαιά και την καινή διαθήκη στην προσπάθεια σου να υπερασπιστείς τον άγιο Ειρηναίο  έχεις υπ όψιν σου; το «Πάτερ, φες ατος˙ ο γρ οδασι τί ποιοσι» (Λούκ. 23,34). δηλαδή ότι αυτο που πράττουν το κακό ποτέ δεν ξέρουν τί κάνουν. Σκοτώνοντας τον Δίκαιο στην πραγματικότητα σκοτώνουν τον εαυτό τους και ταυτόχρονα δοξάζουν τον Δίκαιο. Καταπατώντας τον νόµο του Θεού δεν βλέπουν τη μυλόπετρα, οποία αόρατα κατεβαίνει προς αυτούς για να τους συνθλίψει. µπαίζοντας τον Θεό δεν βλέπουν τα πρόσωπά τους να μεταμορφώνονται σε θηριώδη ρύγχη. Διαποτισμένοι από το κακό ποτέ δεν ξέρουν τί κάνουν.Για τα όσα είπες είναι στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/03/video_36.html
Σου απαντώ με τα παρακάτω γραφόμενα
Υπόθεση Ειρηναίου: Ποιοί κοροϊδεύουν, ποιούς (και γιατί);
Και όμως, τα γεγονότα έδειχναν ξεκάθαρα που (και πως) θα οδηγηθεί

«...Σε μια σειρά από καταθέσεις ενώπιον των ισραηλινών αρχών, ο Ειρηναίος εμφανίζεται πρόθυμος νασυζητήσει τη μεταβίβαση στο κράτος του Ισραήλ κάθε ακίνητης ιδιοκτησίας του πατριαρχείου Ιεροσολύμων...» (πόρισμα εισαγγελέα)

Δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Α. Σιαρόν (2003): «Το Ισραήλ
ΔΕΝ πρόκειται ν' αναγνωρίσει Πατριάρχη, ο οποίος θα έχει ως βασική του αρχή την ΜΗ πώληση ή ενοικίαση ακινήτων του Πατριαρχείου (Ιεροσολύμων) στο ισραηλινό Κράτος».

«... Την μακροχρόνια μίσθωση (για 198 χρόνια) του ξενοδοχείου "Ιμπέριαλ", στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, σε ιδιωτική εταιρεία, κάτι που διέψευδε ο Ειρηναίος, επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι αγοραστές του οικήματος, με επιστολή προς τον ενοικιαστή του χώρου. Ο ενοικιαστής Μοχάμεντ Ντατζάνι παρέλαβε στις 21 Ιουνίου επιστολή, με την οποία ο νέος ιδιοκτήτης για τα επόμενα 198 χρόνια φέρεται να είναι η εταιρεία «Ρίτσαρντ Μέρκαντιγκ Κορπορέισον» και η οποία εκφράζεται μέσω του δικηγορικού γραφείου Ιεροσολύμων του Τζόζεφ Ρίχτερ.
'Όταν ο Ειρηναίος εκλέχθηκε Πατριάρχης Ιεροσολύμων, με την "βοήθεια" ή όχι του Χριστόδουλου ή "επιφανών Ελληνοαμερικανών", όλοι πίστευαν ότι ήταν θέμα ημερών η επικύρωση της εκλογής του από Ιορδανία, Ισραήλ και Παλαιστίνιους.
Τα γεγονότα όμως διέψευσαν τις προσδοκίες και όσα ακολούθησαν, με την καθυστέρηση για 30 μήνες της επικύρωσής του από την "κατέχουσα δύναμη" το Ισραήλ, έδειχναν ότι "κάτι δεν πήγαινε καλά".
 Μαθημένοι, οι 'Έλληνες να "τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα", δεν δώσαμε σημασία ή δεν κατορθώσαμε να προβλέψουμε τα επακόλουθα. Οπότε φυσικό ήταν, όταν ξέσπασε η κρίση, να τα ρίξουμε όλα -κατά τις παραδοσιακές, ελληνοπρεπείς συνήθειές μας- σε "συνωμότες", Βαβύληδες, Παπαδήμες κ.ά.
 Ας παρακολουθήσουμε, όμως, την ροή των γεγονότων και ας βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα:
    - Αύγουστος (13) 2001- Ο Ειρηναίος εκλέγεται Πατριάρχης.
    - Σεπτέμβριος (15) 2001- Ο Ειρηναίος ενθρονίζεται Πατριάρχης.
 - Οκτώβριος (28) 2001- Δημοσίευμα της εφημερίδας Jerousalem Post (βλ. δίπλα) αναφέρει: «...Ο Έλληνας Ορθόδοξος Πατριάρχης προτίθεται να επαναδιαπραγματευθεί την ενοικίαση οικοπέδων, όπως αυτό όπου η "Κνεσσέτ" (Κοινοβούλιο) έχει χτιστεί, αλλά δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει τις διαπραγματεύσεις (για την γη) ώστε ν' αποσταθεροποιήσει την χώρα...».
    (Παρατήρηση: Το παραπάνω δημοσίευμα, της κορυφαίας ισραηλινής εφημερίδας, δεν τέθηκε υπόψη της ελληνικής κυβέρνησης από τους "τουρίστες" διπλωμάτες μας στο Ισραήλ; Κι αν τέθηκε, ήταν δύσκολο να καταλάβει τι θα επακολουθήσει;)
 Απρίλιος (26) 2002: Δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times (βλ. δίπλα), αναφέρει: «...Η κυβέρνηση του Ισραήλ, πάλι, αρνήθηκε να αναγνωρίσει το νέο 'Έλληνα Ορθόδοξο Πατριάρχη της Ιερουσαλήμ, Ειρηναίο... Ο λόγος που επίσημα επικαλούνται οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι είναι η υποψία τους ότι ο Ειρηναίος συμπαθεί τους Παλαιστίνιους. 'Άλλοι όμως Ισραηλινοί αξιωματούχοι, δηλώνουν ότι ο πραγματικός λόγος είναι τα πολλά (σημαντικά) οικόπεδα του Πατριαρχείου, συμπεριλαμβανόμενου εκείνου όπου ευρίσκεται το Κοινοβούλιο και πολλά άλλα σημαντικά οικόπεδα στην Ιερουσαλήμ, στην Δυτική 'Όχθη και στην Γάζα».
(Παρατήρηση: Σε απλά ελληνικά, ο πραγματικός λόγος είναι η γη που ελέγχει το Πατριαρχείο και για ν' αναγνωριστεί ο Ειρηναίος, πρέπει να τα "βρουν" με τα -σημαντικά- οικόπεδα που θεωρούνται αναγκαία γιά το Ισραήλ. Φυσικά ούτε αυτό το δημοσίευμα αφύπνισε την ελληνική κυβέρνηση γιά το τι θα επακολουθήσει, εκτός και αν οι "τουρίστες" διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ δεν την ενημέρωσαν).
    2002 και 2003- "Επιφανείς" Ελληνοαμερικανοί, μεσολαβούν στο "εβραϊκό λόμπι" στις ΗΠΑ και σε Αμερικανούς πολιτικούς, ώστε η κυβέρνηση του Ισραήλ ν' αναγνωρίσει τον Ειρηναίο. Πρωτεργάτης φέρεται ο άρχοντας του οικουμενικού Πατριαρχείου και πρόεδρος του ΣΑΕ, 'Αντριου 'Αθενς, επίσημα, αλλά ανεπίσημα κινείται ο άνθρωπος του Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, π. Αλέξανδρος Καρλούτσος. (Ελληνική κυβέρνηση και οικουμ. Πατριαρχείο τους το έχουν ζητήσει)
    (Παρατήρηση: Καταλαβαίνουμε ότι κατά παράδοση η ελληνική διπλωματία τρέχει πίσω από τα γεγονότα και δεν "προβλέπει", αλλά, γιατί οι δύο "πιστοί" του οικουμενικού Πατριάρχη κινούνται δραστήρια για την αναγνώριση του Ειρηναίου; Τι "συμφέρον" είχε το οικουμενικό Πατριαρχείο;)

 Κι ενώ όλα δείχνουν ότι το Ισραήλ ΔΕΝ πρόκειται ν' αναγνωρίσει τον Ειρηναίο αν αυτός δεν "πράξει ανάλογα" με το ζήτημα των οικοπέδων, "επιφανείς" Ελληνοαμερικανοί, "πιέζουν" το "εβραϊκό λόμπι" στις ΗΠΑ και Αμερικανούς πολιτικούς, γιά να μεσολαβήσουν στην κυβέρνηση του Ισραήλ, ώστε αυτή ν' αναγνωρίσει τον Πατριάρχη. Πρωτεργάτης φέρεται ο άρχοντας του οικουμενικού Πατριαρχείου και πρόεδρος του ΣΑΕ, 'Αντριου 'Αθενς, επίσημα, αλλά ανεπίσημα κινείται ο άνθρωπος του Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, π. Αλέξανδρος Καρλούτσος. Ο 'Αντριου 'Αθενς, κατά παράδοση, προωθεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Ελλάδα (και όχι το αντίθετο, όπως εντελώς χαζά τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν). Απόδειξη, το γεγονός ότι στις 4 Μαίου 2004 τιμήθηκε από το Αmerican Jewish Committee -ΗΠΑ, γιά «την προβολή των εβραϊκών προβλημάτων και συμφερόντων προς την ελληνική ηγεσία».
 Έτσι, στις 13 Ιουνίου 2003, διαβάζουμε ενδεικτικά στην εφημερίδα Jerousalem Post, ότι «...Αμερικανοεβραίοι πολιτικοί, πιέζουν τον Σιαρόν ν' αναγνωρίσει τον Πατριάρχη».
Τελικά, αφού ο Ειρηναίος, γιά να εξασφαλίσει την "αναγνώριση" του, παραχωρεί στους Ισραηλινούς ότι του ζητούν και οικειοποιείται τα περισσότερα χρήματα, στα τέλη Ιανουαρίου (25) 2004, η κυβέρνηση Σιαρόν δίνει την έγκρισή της.

 (Στην ιστοσελίδα του American Jewish Committee -αυτό που τίμησε τον 'Αθενς- προς το τέλος, διαβάζουμε:
«2004 - February. The President of the World Council of Hellenes Abroad, Mr. Andrew Athens, publicly acknowledges the special role of the AJC in resolving the matter of the recognition of the Greek Orthodox Patriarch of Jerusalem, Ireneos I, by the State of Israel. (Picture: From left - Rabbi David Rosen, Patriarch Ireneos I, Mr. Andrew Athens, Ambassador of Greece to Israel Mr Panayotis Zografos meet in Jerusalem in honor of the recognition of the Patriarch»)

Αν κι ένα μικρό παιδί θα καταλάβαινε ότι η αναγνώριση Ειρηναίου από το Ισραήλ έγινε με γερά ανταλλάγματα γης, η ελληνική Πολιτεία, αισθάνθηκε "ανακούφιση" που επιτέλους "τελείωσε αισίως" η υπόθεση (αναγνώρισης) του Πατριάρχη. Συνέπεσε και με την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα (αρχές 2004). Ίσως οι πολυμήχανοι Ισραηλινοί γνώριζαν πότε και πως να "τελειώσουν" το ζήτημα.
 Εξυπακούεται ότι ο "μελοδραματικός τόνος" στην υπόθεση από πλευράς Α.'Αθενς, σκοπό είχε να πιέσει έμμεσα τον Ειρηναίο να παραχωρήσει γη στους Ισραηλινούς, αφού υποτίθεται "αγωνιζόταν" γιά την αναγνώρισή του. Ουσιαστικά, πρόσφερε μία ακόμα υπηρεσία στους "Εβραίους φίλους του".
Το παρακάτω δημοσίευμα στο -προβάλλοντα συστηματικά τον 'Αθενς- "Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων", σημαίνει πολλά:
 «Η επίσημη αναγνώριση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου από το κράτος του Ισραήλ ήταν ένα θέμα για το οποίο η ομογένεια και ιδιαίτερα το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού δούλεψαν σκληρά και ουσιαστικά, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Ανδρέας Α. 'Αθενς. "Μέσω της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση του Ισραήλ ενημερώθηκε για την ανάγκη επίσπευσης της αναγνώρισης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, η οποία εκκρεμούσε από τον περασμένο Αύγουστο", δήλωσε ο κ. 'Αθενς. "Πολλά ήταν τα άτομα τα οποία δούλεψαν μαζί μου και με βοήθησαν στην προσπάθεια που έγινε" είπε ο κ. 'Αθενς. "Ο 'Αντυ Μανάτος, Πρόεδρος της Συντονισμένης Προσπάθειας Ελλήνων στην Ουάσινγκτον, η ηγεσία του Ενωμένου Ελληνο - Αμερικάνικου Κογκρέσου και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΕ, Στέφανος Ταμβάκης».
To κωμικό στην υπόθεση είναι ότι η "Ομογένεια" δεν ασχολήθηκε και το παραπάνω δημοσίευμα έγινε στις... 21 Απριλίου 2002, αλλά ο Ειρηναίος αναγνωρίστηε Ιανουάριο 2004! Ακόμα και ο (τότε) υπουργός Tύπου κ. X. Πρωτόπαπας είχε "βιαστεί" να εκφράσει την "ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης" γιά την "αναγνώριση" του κ. Eιρηναίου!

Φυσικά όταν εφέτος ξέσπασε το σκάνδαλο με τις αποκαλύψεις (από... ισραηλινής πλευράς) για "ξεπούλημα" γης του Πατριαρχείου, ως "πραγματικοί" (νεο)'Ελληνες, ασχοληθήκαμε με τον...Βαβύλη, ενώ οι "έγκριτοι" (πατριαρχικοί) κονδυλοφόροι και μη της Αθήνας, με τον Χριστόδουλο -που έστειλε τον Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα γιά να βοηθησει στην εκλογή του Ειρηναίου-, εξαιτίας της προηγούμενης κόντρας του με τον Βαρθολομαίο γιά τις "νέες χώρες", αντί να δούμε την ουσία:
 - Την χρησιμοποίηση, από το Ισραήλ, ενός διεφθαρμένου κληρικού (το γνώριζε η κυβέρνηση Σιαρόν), που γιά χάρη της θέσης του ξεπούλησε την γη του Πατριαρχείου. (Με τον μακαριστό Διόδωρο, το Ισραήλ ούτε καν τόλμησε να μιλήσει γιά οικόπεδα).
- Την δημιουργία ζητήματος από το Ισραήλ (αφού έκανε την δουλειά του), ώστε να ξεσπάσει σκάνδαλο -όπως κι έγινε με τις "αποκαλύψεις" των... ισραηλινών εφημερίδων-, να "πέσει" ο Ειρηναίος και αυτό να τον χρησιμοποιήσει (με προσφυγή του στο ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ) γιά ν' απαλλαγεί από τον (ιορδανικό) νόμο του 1958, που ως κατέχουσα δύναμη πρέπει να σέβεται και να συναποφασίζει με Ιορδανία και Παλαιστίνιους γιά το Πατριαρχείο.
 - Τον βρώμικο ρόλο του Βαρθολομαίου, που ενώ ήξερε ότι αδυνάτιζε το Πατριαρχείο παραχωρώντας πλούσια γη, "προέτρεπε" τους ανθρώπους του στις ΗΠΑ να "μεσολαβούν" γιά το (γρήγορο) κατρακύλισμα.
- Τον βρώμικο ρόλο του Χριστόδουλου, που στα πλαίσια του ανταγωνισμού με τον Βαρθολομαίο γιά "επιρροή" στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, επιστράτευσε Βαβύληδες γιά την εκλογή του Ειρηναίου.
 - Τον "ωχαδελφισμό" της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, η οποία, ενώ γνώριζε τα "μαγειρέματα" και ενώ όλα έδειχναν που πήγαινε η υπόθεση, δεν φρόντισε να πράξει το σωστό γιά να διασφαλίσει τα ελληνικά συμφέροντα σε μία ευαίσθητη περιοχή. Τώρα "τρέχει και δεν φτάνει" (!). Φυσικά, κατά την λαμπρή ελληνική μας παράδοση, τρέχει πίσω από τα γεγονότα, γιά να περισώσει ότι μπορεί.
    Όσον αφορά τον επί των οικονομικών του Ειρηναίου, Νίκο Παπαδήμα, φαίνεται ότι ήταν το θύμα της όλης υπόθεσης, αν κρίνουμε από την δήλωσή του στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz: «...O Ειρηναίος πούλησε γη για να εξασφαλίσει την εύνοια του Ισραήλ... Ο Πατριάρχης ήθελε ν' αποδείξει στις ισραηλινές αρχές ότι δεν υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης».

Το Ισραήλ "έπαιξε" ανοιχτά, "έδειχνε τα χαρτιά του", γιά να προστατεύσει τα συμφέροντα του. Αν η διαπλεκόμενη, πολιτικά διεφθαρμένη Ελλάδα εθελοτυφλούσε και αισθανόταν "ανακουφισμένη" που "επιτέλους" (τότε) ο Σιαρόν "αναγνώρισε" τον Ειρηναίο, αν έβλεπε μόνο το δένδρο και όχι ένα ολόκληρο δάσος, τότε ως 'Εθνος "είμαστε άξιοι της τύχης μας" και "τέτοιοι που είμαστε, τέτοιους πολιτικούς "διορατικούς" ηγέτες χρειαζόμαστε" και τέτοιους θρησκευτικούς ηγέτες αλα Ειρηναίος.

Και κάτι ακόμα:
Πίσω από την εφημερίδα "Μααρίβ», που αποκάλυψε τη μυστική σύμβαση πώλησης από το Πατριαρχείο σε Ισραηλινούς της πύλης της Γιάφας, βάζοντας "φωτιά" στα Ιεροσόλυμα, είναι ο περιβόητος ρωσο-εβραίος επιχειρηματίας Βλαντιμίρ Γκουσίνσκι, ο οποίος το 2003 είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα, ύστερα από ένταλμα των ρωσικών αρχών, για υπεξαίρεση και ξέπλυμα χρήματος. Η Ρωσία ζητούσε την έκδοσή του, αλλά μετά από έντονες πιέσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ αφέθηκε ελεύθερος και κατέφυγε στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Γκουσίνσκι είχε πάει στην Ελλάδα για να διαπραγματευθεί «αγοραπωλησία με μεγάλα κέρδη» και το όνομά του είχε σχετιστεί, τόσο με τη δημιουργία καζίνου στην Αττική, όσο και με την υπόθεση του νησιού «Πάτροκλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..