Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Κακουργήματα διέπραξαν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕΠοινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατ' εξακολούθηση, άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, κατά υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ειδικότερα, η δίωξη αφορά στην εκμίσθωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ακινήτων του ΟΣΕ που δεν είχαν παραχωρηθεί σε αυτή, αλλά ούτε υπήρχε σχετική συμφωνία και μάλιστα, αντί
ευτελούς τιμήματος.

Από την πρακτική αυτή, σύμφωνα με την εισαγγελία, ο ΟΣΕ ζημιώθηκα κατά τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ, από την απώλεια μισθωμάτων.

Σημειώνεται ότι η έρευνα και κατ' επέκταση και το υπό εξέταση αδίκημα, αφορά σε ακίνητα που μισθώθηκαν την περίοδο 2006 – 2008 και εξακολουθούν να είναι μισθωμένα.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν δημοσιοποιηθεί, το θέμα των εκμισθώσεων ακινήτων του ΟΣΕ αποτελεί "σκανδαλώδη διαχείριση" περιουσιακών στοιχείων δημόσιας περιουσίας. Χαρακτηριστικά, όπως έχει δημοσιευθεί, τα βιομηχανικά κτίρια Κ1 - Κ2 στο Θριάσιο Πεδίο, αξίας άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ που κατασκευάστηκαν το 2004 για ανάγκες του ΟΣΕ, από το 2006 παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες για τη διακίνηση και αποθήκευση προϊόντων, με αποτέλεσμα όχι μόνο την απώλεια σημαντικών εσόδων για τον ΟΣΕ, αλλά και την άμεση οικονομική του ζημία με την επιβάρυνση υπέρογκων λογαριασμών παροχών κοινής ωφέλειας ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

Επίσης, για το κτίριο Κ1, έκτασης 20.000 τμ, ο οργανισμός «Αθήνα 2004», που το ενοικίαζε στο παρελθόν κατέβαλλε ετήσιο μίσθωμα της τάξεως των 4,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες, η εταιρεία που ενοικίασε στη συνέχεια τη συγκεκριμένη αποθήκη στο Θριάσιο είχε συμφωνήσει με την αρμόδια διεύθυνση στον ΟΣΕ να καταβάλλει μίσθωμα μόλις 100 ευρώ το μήνα και ενώ τα ετήσια λειτουργικά έξοδα ανέρχονταν σε 700.000 ευρώ.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ο οποίος θα διερευνήσει τυχόν εμπλοκή και άλλων υπευθύνων προσώπων, τόσο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και από τον ΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..