Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Ανακάλυψε την Αμερική και είπε ο Κούλογλου!!!!!!: Έχουμε «πόλεμο», δεν είναι τανκς, είναι banks.Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές και στην εικόνα που έχει σχηματίσει στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.

«Προς το παρόν οι δύο
πλευρές διαπραγματεύονται και η κάθε μία τραβάει το σχοινί στην άκρη. Έτσι γίνεται σε κάθε διαπραγμάτευση και σε κάθε πόλεμο γιατί στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε εδώ με ένα είδος οικονομικού πολέμου όπου έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας όλα τα σύγχρονα όπλα. Οχι τανκς, αλλά banks, τράπεζες δηλαδή και όλα τα συναφή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κούλογλου.

Και συνέχισε λέγοντας: «Από την άλλη μεριά σε κάθε τέτοια ιστορία υπάρχουν και κίνδυνοι να ξεφύγει η κατάσταση. Όπως και σε κάθε πόλεμο, τον αρχίζεις και δεν ξέρεις πως θα τον τελειώσεις. Αυτό έχει συμβεί πολύ συχνά ιστορικά στους συμβατικούς πολέμους και μπορεί να συμβεί και εδώ ή να γίνει κάποιο ατύχημα. Από την πλευρά της Ευρωπαϊκή Ένωσης η αίσθηση που έχω εγώ είναι ότι δεν θέλουν να γίνει κάποιο ατύχημα γιατί θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Από την άλλη μεριά αξιοποιούν τον συσχετισμό των δυνάμεων που είναι υπέρ τους για να αποσπάσουν από την Ελλάδα τις μεγαλύτερες δυνατές παραχωρήσεις».
 «Η δική μου θέση είναι ότι αν έπρεπε να γίνουν κινήσεις ρήξης θα έπρεπε να γίνουν στην αρχή. Αμέσως μετά τις εκλογές όπου το κλίμα ήταν πιο ευνοϊκό. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει επιλέξει, ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει, να μην προχωρήσουν σε ρήξη, τότε το καλύτερο θα ήταν να γίνει σήμερα μία συμφωνία, όσο το δυνατόν συντομότερο, με κάποιες παραχωρήσεις οι οποίες επιμένω δεν πρέπει να είναι υφεσιακού χαρακτήρα, να προκαλέσουν μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία, δηλαδή περικοπές συντάξεων, να είναι άλλου είδους παραχωρήσεις, ορισμένες προσωρινές.

«Έτσι ώστε όσο περνάει περισσότερο ο καιρός και η οικονομία δυσκολεύει, αυτή η παράλυση της οικονομίας χρησιμοποιείται ως διαπραγματευτικό όπλο εναντίον μας. Επομένως μας συμφέρει να κάνουμε μία συμφωνία, αυτή η συμφωνία μπορεί να έχει παραχωρήσεις σίγουρα. Ο συσχετισμός των δυνάμεων δεν μας συμφέρει γιατί είναι 18 εναντίον 1. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση, έτσι συμβαίνει στην πολιτική αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές».
Εμείς ρωτάμε κύριε Κούλογλου μας συμφέρει;;;;ή συμφέρει εσάς;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..